Wada suszarki=uszkodzenie włosów

• Autor wątku Autor wątku mayfairy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mayfairy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry.
W lutym zakupiłam suszarko-lokówkę. Użyta raptem 6 razy.

W trakcie ostatniego modelowania włosów szczotką montowaną do suszarki, pod wpływem temperatury syntetyczne włosie szczotki stopiło się wraz z moimi włosami.

Planuję zwrot z tyt. rękojmi, gdyż bezpieczeństwo używania suszarki jest wątpliwe, jednak mam 2 dodatkowe pytania.

Przy zakupie opłaciłam w sklepie przedłużoną gwarancję, kwota niewielka, ale jednak - czy w związku ze zwrotem jest jakakolwiek szansa na odstąpienie od umowy lub refundację środków przez sprzedawcę lub producenta?

I sprawa samych włosów. Niby banał bo to tylko włosy, ale jednak dla kobiety sprawa ważna - czeka mnie obcięcie minimum 5 cm, zapłata za fryzjera (w mojej okolicy 180 zł za samo strzyżenie) i generalnie jestem wkur****a. Czy jest szansa na rekompensatę choćby kosztów fryzjera przez sprzedawcę lub producenta?

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

W trakcie ostatniego modelowania włosów szczotką montowaną do suszarki, pod wpływem temperatury syntetyczne włosie szczotki stopiło się wraz z moimi włosami.
I gdzie widzisz tu wadę suszarki?

A to jest normalne, że temperatura jest tak wysoka, że topi plastik? Do tej pory nie spotkałam się z taką sytuacją, zwłaszcza w przypadku sprzętu używanego bardzo blisko skóry.

A to jest normalne, że temperatura jest tak wysoka, że topi plastik?
To sobie powinnaś sprawdzić w instrukcji, jaką temperaturę podaje urządzenie. Jeśli suszarka dmucha gorętszym strumieniem niż deklaruje producent to wtedy można powiedzieć o wadzie.

Zależy też jaki plastik stopiła. Może szczotka jest marnej jakości.

Powrót