Wadliwa gra

• Autor wątku Autor wątku AK94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AK94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam problem.Kupiłem żonie The Sims 4 na pc wersje pudełkową w styczniu.Do końca lutego gra działała potem aż do końca marca nie była uruchamiana.Po tym czasie przy próbie odpalenia wyskakiwała obowiązkowa aktualizacja po uruchomieniu której wyskakiwał za każdym razem inny błąd.Po 2 dniach dzwonienia na infolinie EA zrobiłem już format kompa, odinstalowałem Origina z 10 razy, wysłałem im raporty jakie chcieli itd.Po 2 dniach gra już nawet nie chciała się zainstalować i ten stan trwa do dziś.Raz już odesłałem im gre przez Saturna (na reklamacje) gra wróciła tylko z notką że zostały wymienione płyty (klucz jestem pewien że został ten sam).Gra wciąż nie ddziała.Gra kosztowała mnie 150 zł.Samo dzwonienie i dojazd do sklepu już mnie kosztował prawie stówe.Co mogę zrobić? Czy mogę się ubiegać o zwrot pieniędzy (męczy mnie to dzwonienie, reklamacje a grać nie ma jak) czy muszę czekać aż zrobią coś że zadziała?

Zainstaluj Origina i w opcji jest zrealizuj kod produktu i wpisz klucz gry .Pobierzesz sobie grę z neta . Czasami bywa że pudełkowa gra nie działa właśnie . Coraz mniej ludzi kupuje pudełkowe bo i tak nie da się bez aktywacji online czy pobrana aktualizacji grać . Swoją drogą to jest na pewno forum odnośnie tej gry i tam zapytaj .

Ostatnia edycja:
Dziękuje za rade.Na forum nic nie ma.Na fb mi kasują posty a obsługa tel bardziej mi popsuła.

Mnie przy reklamacji gry kazano przedstawić dokumentację odnośnie oryginalności używanego systemu operacyjnego. Licz się z taką możliwością...

To raczej pod kątem czy jest system ten na który gra jest dedykowana i dopracowana . Trochę się to w forum komputerowe zamienia ale na XP nie ruszy na przykład FarCry3 , na Viście wiele gier nie działa . Czasami brakuje jakiejś aktualizacji w systemie ( no wtedy wymagane na pewno jest posiadanie legalnej kopii ) , jakiś Net Framework czy Visual C .

Czasem bywa pierdoła : polskie znaki w nazwie katalogu , konto użytkowika czy profil gry .

Powrót