Wadliwe urzadzenia SDE

• Autor wątku Autor wątku martin-USA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martin-USA

Użytkownik
Odpowiedzi
199
Dzien dobry wszystkim.

Przez ostatnie kilka dni dostajemy informacje od naszych klientow, ze nowe urzadzenia SDE lubi gubic lacznosc pomiedzy urzadzeniem a nadajnikiem. Dlatego radzimy wszystkim naszym klientow, zeby po kazdorazowym taki naruszeniu wziac dokument od ekipy technicznej SDE, ze naruszenie nie bylo z ich powodu. Ze to wina sprzetu. Jest to bardzo potrzebne kiedy kurator bedzie skladal wnioski a cofniecie SDE z powodu naruszenia. Kurator ma obowiazek weryfikoac kazde naruszenia a jak nie masz potwierdzenia, ze to wina sprzetu to jestes na pozycji, ze sam oddaliles sie z miejsca odbywana kary. Niby nic, ale bardzo moze pomoc kiedy nie masz dobrych kontaktow i stosunkow z kurator. W Sadzie bez tego potwierdzenia bardzo trudno bedzie Ci sie wytlumaczyc.

Taka rada dla wszystkich zainteresowanych.

Jak to mowia, strzezonego Pan Bog strzeze.

Przerost formy na treścią zahaczający o bzdurę. W systemie widać z jakiego powodu było naruszenie , jak zostało załatwione.

Ja tylko mowie, jakie mamy u nas przypadki. Kazdy robi jak chce, ale jak masz wyrok i zlosliwego kuratora na glowie, to wolisz dmuchac na zimne. My tak radzimy klientom i nigdy zaden nie ma wielkich problemow z kuratorem.

Ale prawda jest taka, ze kazdy ma swoj rozum i robi co chce.

A co niby jest bzdura?

Zgadza się - przerost formy nad treścią. Nadto nie ma takiej możliwości, żeby po każdym naruszeniu przyjeżdżał podmiot dozorujący i wydawał takie zaświadczenia. Prawdą jest natomiast, że w ostatnim czasie jest nasilenie takich zdarzeń, co wynika z wymiany sprzętu i konieczności przeorganizowania systemu, o czym osoby znające się i zajmujące SDE wiedzą, a przynajmniej wiedzieć powinny.

Powiem tak. Teoria teoria a praktyka praktyka.

Jeslli bylo naruszenie a Ty twierdzisz, ze byles wtedy w domu, to musi przyjechac podmiot dozorujacy i to sprawdzic. Nie mozna zostawic takiego zgloszenia bez opisania. Jesli urzadzenie jest sprawne a Ty masz naruszenie, to znaczy, ze to Twoja wina. Jesli masz naruszenie a urzadzenie ma np. slaba baterie i gubi zasieg przez to, to juz masz powod naruszenia i to musi byc na protokole, ze powodem jest slaba bateria, ze zostala wymieniona i urzadzenie na nowo skalibrowane i ustawione.

A prawda tez jest taka, ze w Sadzie osoba na SDE jesli nie ma papierka, to jest na przegranej pozycji z kuratorem. Slowo kuuratora jest o wiele bardziej wazne niz osoby skazanej. Praktyka a nie teoria.

Poza tym w systemie, to co pisze zespol terenowy SDE jest tylko skrotowo i informacje techniczne. Nie zawsze jestes w stanie z tego dowiesc, ze jestes niewinny i naruszenie nie jest zrobione umyslnie przez Ciebie.

Przerabialismy juz wiele bardzo roznych przypadow, wiec mozna powiedziec, ze jestesmy praktykami w tym temacie. Technicznie tez bardzo dobrze wiemy jak to dziala i funkcjonuje.

też jestem praktykiem i doskonale wiem jak to działa

To witam w druzynie praktycznych znawcow tematu.

Pozdrawiam kgb14.

Ja obywam karę w SDE. Wokanda 2 minuty w ZK Czas wolny pon-pn od 10.00 do 13.00 sobota i niedziela od 10.00 do 12.00
Po wnisoku do sądu o rozszerzenie do 6 godzin. W przeciągu 30 sekund sędzia stwierdził że daje mi czas od 6.00 do 18.00 pełne 12 godzin. Powiedział niech pan robi co chce w tym czasie. Poprosiłem go tylko o zmiane z 7.00 do 19.00 powiedział ok nie ma sprawy. Sędzia z Jeleniej Góry, starszy facet pozdrawiam

@pietiagoras to super, ze sie udalo. Ostatnio coraz mam wrazenie, ze coraz trudniej SDE. To teraz zostaje tylko byc "grzeczny", sluchac i kontaktowac sie kurator i tak do konca kary w SDE.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.

Powrót