Wakacje z kwasem

• Autor wątku Autor wątku zagubiona dłużniczka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zagubiona dłużniczka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Pojechałam z rodziną nad morze. Mieszkanie wynajęłam przez booking. Wynajmowane było przez firmę wynajmującą mieszkania od osób prywatnych i firm. Pojechaliśmy celem odpoczynku. W mieszkaniu prowadzona jest systematycznie wynajem, a to nasz 3 wyjazd z bookingu. Po przyjeździe zauważyliśmy różne usterki w stylu np: nie domykająca się szafka, słabo działający przycisk w WC. Usterki wynikające z prowadzonej tu działalności gospodarczej. Nie przyjechałem tu robić dokumentacji uszkodzeń, a odpoczywać nad morzem. Mieliśmy wyprowadzić się do piątku do 10. Tak zrobiliśmy. Osiedle jest monitorowane. Przeważnie obsługa sprzątająca/odbiór odbierał mieszkanie rzut oka stoi i tyle. Tu nikogo nie było zdaliśmy klucze do skrytki. Cały piątek byliśmy nad morzem.
Zdaliśmy mieszkanie w piątek o 10, kolejnego dnia o 15 dostajemy emaila, że ubrudziliśmy narożnik kanapy. Na kanapie tylko siedzieliśmy. Naszym zdaniem nic nie pobrudziliśmy, a jeżeli nawet to obsługa sprzątająca powinna w piątek od razu Nas poinformować.
Co mam zrobić w tej sprawie? Firma wynajmującą ma dużo opini o wyłudzenia za różne naprawy? Myślę o telefonem na Policję, aby zabezpieczyli nagrania z monitoringu. Może obsługa przyszła o 18, albo kolejnego dnia ktoś wynajmował te mieszkanie? Wysłali zdjęcie zrobione kalkulatorem, zabrudzenie nie wygląda na duże. Co robić?

zagubiona dłużniczka napisał:
Firma wynajmującą ma dużo opini o wyłudzenia za różne naprawy
To czemu zdecydowałaś się na wynajęcie u nich ???

Firma prowadzi wiele wynajem w różnych lokalizacjach. Jak się wczytasz to znajdziesz negatywne opinie, że oszukują, że turysta dokonał zniszczenia mienia w mieszkaniu. Pojechaliśmy na wakacje odpocząć, a nie robić zdjęcia pokoju przed naszym przyjazdem i po. Uczciwe byłoby przeprowadzenie protokołu zdawczo-odbiorczego przez Panią sprzątającą. Jesteśmy mądrzy po szkodzie. Od teraz mam w nosie wyjazdy na wakacje, a na pewno nic nie wynajmiemy przez pośrednika.

Powrót