walka o umowę

• Autor wątku Autor wątku Carolka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Carolka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Historia dość długa ale piszę w dużym skrócie. Czwarty rok pracuję w szkole gdzie co roku mam podpisywaną nową umowę, 3 z nich to umowy na zastępstwo. 1,5 roku po mnie doszły do szkoły jeszcze 2 dziewczyny, które pierwszą umowę dostały na rok. Kolejnego roku jedna z nich dostała umowę na stałe a druga na rok, ja miałam szczęście bo gdyby nie zrządzenie losu to nie dostałabym kolejnej umowy. Argumentem dla pani dyrektor było dobro dzieci ponieważ ja kończyłam 3 klasę, a one pierwszą. Gdy zaczynałam pracę pani dyrektor zapewniała mnie, że gdy tylko będzie możliwość to pierwsza dostanę umowę na stałe, ale słowa nie dotrzymała. Gdy doszły dziewczyny stwierdziła, że wszystkie musimy się bardzo starać a potem zdecyduje. Oczywiście wszelkie działania, czas poświęcany dzieciom, dodatkowe zajęcia itp. nie miały jak się okazało żadnego znaczenia (dobro dzieci, by nie zmieniać pani). Udało mi się zostać w tej szkole ale teraz jest znowu problem ponieważ pani dyrektor chce podpisać umowę na przyszły rok z tą drugą dziewczyną, a mnie się pozbyć. Walczą o mnie rodzice ponieważ są zadowoleni z mojej pracy i zaangażowania, gotowi są zabrać swoje dzieci ze szkoły jeżeli nie zostanę. A generalnie chodzi o to że ta dziewczyna dostanie pracę ponieważ jej teściowa załatwiła pracę synowi pani dyrektor (wszyscy to wiedzą)nie angażuje się w pracę nawet w połowie tak jak ja a mimo to dostanie umowę zapewne na czas nieokreślony. Wszyscy nauczyciele są mi przychylni i podobnie jak ja nie rozumieją obecnej sytuacji. W jaki sposób rodzice i ja możemy uzyskać pomoc i czy jest sens walczyć? Ciężko pracowałam by utrzymać tę pracę a ktoś nie robi nic i ma ją przez znajomości.

Ostatnia edycja:
Powrót