walka z komornikiem

• Autor wątku Autor wątku ZAŁAMANA33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZAŁAMANA33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam mam pytanie byłam w sadzie rejonowym na rozprawie o podwyzszenie alimentow na moja corke ojciec dziecka wyraził zgode dostałam klałzule wykonalności ktora wysłałam do komornika bo on mi je wypłaca bo potraca je dluznikowi czyli ojcu dziecka z pensji ku mojemu zaskoczeniu komornik do wyroku sie nie ustosunkował bo nie dostał wniosku o podwyzke ktory miałam zlozyc w jego kancelari mam pytanie czy mógł tak postapic to wyrok sadu byl przecierz a po drugie czy ma prawo mi odmuwic spłaty zaległych alimentow prosze o pomoc bo niewiem juz co mam robic:rolleyes:

A może Pani napisać to samo, jeszcze raz, ale używając znaków interpunkcyjnych i wielkich liter, gdyż w obecnej formie Pani przekaz jest bardzo mało czytelny?

Jesli dobrze rozumiem, to wysłała Pani do komornika sam wyrok zmieniający alimenty bez wniosku o zmianę? Jeśli tak to prosze wysłać pismo, w którym wnosi Pani o zmianę wysokosci alimentów zgodnie z wyrokiem, który Pani przesłała, proszę podać jego datę i sygnaturę.

Możliwa jest jeszcze możliwość, że Komornik zmienił wysokość alimentów (powinna otrzymać Pani wtedy pismo informujace o tej zmianie) a pracodawca nie może potracać wiekszej kwoty, bo już potraca 60% wynagrodzenia dlużnika.

Prosze sprecyzować swoje pytanie.

Powrót