Warta S.A próba ściągnięcia zadłużenia z ponad 7 lat przez firme windykacyjną

• Autor wątku Autor wątku liso1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

liso1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
odebrałem wezwanie do zapłaty po zapoznaniu sie z treścia okazało się że jestem wezwany przez firme INTRUM JUSTITIA Sp.zo.o działającej w imieniu i na rzecz WartaS.A. do zapłacenia zadłużenia składki OC na sam. osobowy w kwocie 379,94 kapitał201,00 i odsetki178,94 data wymagalności składki to 2004-09-16 przez okres prawie8 lat do chwili obecnej nikt nie poinformował mnie o tym zadłużeniu prosze o pomoc

Sprawa przedawniona.Olac pisma od nich poczekac na pismo z sadu wniesc sprzeciw zglaszajac przedawnienie i po sprawie

Ja raczej proponował bym odpowiedzieć pismem informującym o przedawnieniu roszczenia i informacją o podniesieniu przedawnienia w razie skierowania sprawy do Sądu. Zaoszczędzi to na niepotrzebnym oczekiwaniu na ruchy Windykatora.

LeszsekS napisał:
Ja raczej proponował bym odpowiedzieć pismem informującym o przedawnieniu roszczenia i informacją o podniesieniu przedawnienia w razie skierowania sprawy do Sądu. Zaoszczędzi to na niepotrzebnym oczekiwaniu na ruchy Windykatora.

Z racji iż osobiście przechodziłem coś podobnego napiszę że to i tak nic nie daje ( znaczy pismo do firmy windykacyjnej )

Firma windykacyjna zawsze twierdzi że przedawnienie może być orzeczone tylko Sądownie ( co jest oczywiście prawdą ) ale że to nie znaczy że długu nie ma itd itp. i to Sąd oceni czy dług się przedawnił czy nie.

basterall napisał:
... Firma windykacyjna zawsze twierdzi że przedawnienie może być orzeczone tylko Sądownie ( co jest oczywiście prawdą ) ale że to nie znaczy że długu nie ma itd itp. i to Sąd oceni czy dług się przedawnił czy nie.
Mogą sobie tak pisać, w praktyce Sąd nie orzeka przedawnienia a oddala powództwo po podniesieniu przedawnienia.

Ostatnia edycja:
Powrót