warto przeczytać

• Autor wątku Autor wątku videculfide
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

videculfide

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
kazus:

Zwróciłem się do SO celem sprzedaży mienia zabezpieczonego w trakcie postępowania przygotowawczego. Nie pamiętam na jakiej podstawie, tu proszę o pomoc (podania Art.) Chodzi o rzeczy, które szybko tracą na wartości.

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy dziś przeglądając serwis aukcyjny zobaczyłem swoją rzecz wystawioną na licytację...

Nadmienie, że nie zostałem poinformowany, o wartości jak i samym fakcie sprzedanych rzeczy.

Czy informować o popełnieniu przestępstwa ? Teraz kogo z jakiego art. ?

Przez sędziego ? 284 kk ? Złodziejus pospolitus ?

Nadmienie, że przedmiot licytowany jest na 100% moją własnością, dowód zakupu mam ja, jak i kopia jest w PR i aktach sprawy.

a kto sprzedaje ten przedmiot i na jakiej podstawie został mu przez Prokuraturę wydany...?

Prokurator wydał te zeczy na przechowanie osobie trzeciej...szef Prokuratury przyznał, że w natłoku spraw...no popełniono błąd...do mediów napisał, że decyzja prokuratora prowadzącego była prawidłowa...

Chodzi tylko o odzyskanie moich rzeczym, czy ja mam odkupic swoje rzeczy ? I domagać się odszkowowania do wysokości zakupionej rzeczy ?

Czy informowaćo popełnieniu przestępstwa ?

please help ;)

Nie odpowiedziałeś na pierwsze pytanie Markiza

Kadi,

trudno mi odpowiedzieć, KTO sprzedaje.

W chwili obecnej nabyłem przedmiot i czekam na wysyłkę.

Więc na moje wąskie szare komórki sprzedającym jest osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej.

Pytanie co ja mogę zrobić ? Szef prokuratury PRZYZNAŁ, że to był błąd, wydanie sprzętu...do Sądu napisałem prośbę o wydanie rzeczy na podstawie posiadanego rachunku (dowodu zakupu)...Sąd milczy...Twierdzą, że akta są w SN mimo, że nawet nie był otwarty przewód...(tak tak w Sądzie Najwyższym, mimo, że NIE był rozpoczęty przewód)...please HELP, Hilfe, pomocy :)

Pozostaje monitować w kwestii wniosku o wydanie rzeczy i dążyć do wyjaśnienia co się z tą rzeczą stało.

Powrót