J
juniorde
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
witam, uprzejmie zwracam sie z prosba o wyjasnienie mi pewnej kwestii w zasadzie dwoch, dotyczacych kozystania z zasilku. Mianowicie zarejstrowalem sie ostatnio w arbeitstamt, poniewaz po okresie roku i trzech miesiecy zostalem zwolniony przez pracodawce. Dolaczylem do tego swiadectwo u1 z polski, i łacznie dało mi to dwa lata i dwa miesiace historii pracy, a co za tym idzie prawo do odbierania zasilku w skali roku. Jak odbywalem ostatnio rozmowe w urzedzie pracy ,przy skladaniu wszystkich swiadect ,uslyszałem na koniec....tylko niech pan nie liczy na to ze rok czasu bedzie pan odbieral zasilek, najwiecej po 3 msc juz bedzie pan znowusz w pracy.... Podziekowalem za wiadomosc i odszedlem od stanowiska po zalatwieniu formalnosci ale do was mam prosbe drodzy forumowicze wyjasnijcie jak to wkonu jest, poco te okresy zatrudnienia, poco te skladki i swiadectwa, to dlaczego skoro prawo mowi ze nalezy sie do roku,to w urzedzie tak uslyszalem, toznaczy ze gdzie ja wyladuje,w pierwszej lepszej ofercie pracy.....ponownie prosze o pomoc i ew doinformowanie mnie o moich prawach jakie mi przysluguja. Dodam rowniez ze mam obywatelstwo wylacznie polskie.przepraszam za bledy w pisownii jestem nieco zdenerwowany