Warunkowe przedterminowe zwolnienie - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja 23 listopada wybieram się na rozmowę z wychowawczynią czy ja mogę ja poprosić aby dala mi zobaczyć opinie???
Poprosić oczywiście sobie możesz, natomiast wychowawcy nie wolno udostępniać Ci takich informacji.

Roza85 napisał:
No własnie dlatego mam takie przeczucie ze nie wyjdzie. On jest w OZ Bemowo w Warszawie i generalnie ma bardzo dobra opinie jako jedyny po 2 tygodniach dostał prace wolnościową. Ale tak jak sam mówisz może być zanotowane co innego. Ja 23 listopada wybieram się na rozmowę z wychowawczynią czy ja mogę ja poprosić aby dala mi zobaczyć opinie??? Ona sama sie chce zemną zobaczyć bo jest to spotkanie dotyczące przepustek.
Nie martw się na zapas. Zobaczysz co Ci powie wychowawca. Opinii Ci nie pokaże natomiast mąż może poprosić o jej przeczytanie po jej sporządzeniu art. 102 kkw pkt 9. Daj znać jak przebiegła rozmowa z wychowawczynią :ok:?

Witam mam pytanie mój mąż wcześniej był w Garbalinie przez 8 m-c a teraz jest od października w Koszalinie . Będzie pisał o wpz i chciałabym wiedzieć czy z Garbalina sami przesyłają dokumenty o nagrodach i pochwałach / czy też trzeba samemu o to zadbać. Bardzo proszę o pomoc , ponieważ będzie już pisał na początku grudnia. Aha dostał rok i 4 m-c.:(:(

Czy może ktoś orientuje się ile czeka się na termin wokandy w Sądzie Apelacyjnym o warunkowe zwolnienie jak już dokumenty do SA wpłynęły? Czy jest jakiś określony termin na rozpatrzenie tego?

Czy może ktoś orientuje się ile czeka się na termin wokandy w Sądzie Apelacyjnym o warunkowe zwolnienie jak już dokumenty do SA wpłynęły?
Np. pracownicy sekretariatu w tym Sądzie. Nie prościej zadzwonić?
Czy jest jakiś określony termin na rozpatrzenie tego?
Bez zbędnej zwłoki. Czyli sprawa poczeka w kolejce innych.

Witam, mam pytanie, mój narzeczony w listopadzie miał sprawę o warunkowe przedterminowe zwolnienie , które nie zostało mu udzielone, złożył apelację od postanowienia, moje pytanie jest następujące- na stronie internetowej sądu apelacyjnego nie widzę wydziału penitencjarnego, jaki wydział w sądach apelacyjnych rozpatruje takie sprawy ?

jeśli sad odmowil udzielenia wpz a osadzony złozy zazalenie na wyrok sadu to nastepne posiedzenie o wpz moze byc po 3 miesiach od posiedzenia pierwszego czy od posiedzenia na zazalenie o odmowie wpz ?

Mam pytanie, skazany otrzymał wpz na podstawie art. 155 kkw, tj po przerwie, posiedzenie było 12 grudnia w piątek, prokurator zgłosił sprzeciw, ale nie wniósł do wczoraj (piątek ) zażalenia , czyli- jak rozumiem- już nie może tego uczynić. I teraz pytanie, kiedy to postanowienie staje się prawomocne i kiedy ewentualnie nastąpi zwolnienie skazanego?

Ostatnia edycja:
Witam,
proszę o pomoc, mianowicie mój narzeczony miał w listopadzie sprawę o warunkowe przedterminowe zwolnienie, którego nie otrzymał, dziś odbyło się posiedzenie apelacyjne w tej sprawie, jednak postanowienie zostało niezmienione- warunkowego zwolnienia nie otrzymał, wiem, że może pisać kolejny wniosek o warunkowe zwolnienie po 3 miesiącach, jednak nie wiem czy licząc te 3 miesiące od listopada- pierwszej sprawy czy od sprawy apelacyjnej, która odbyła się dziś ? Proszę o odpowiedź

witam nie moge odszukac informacji takie czy mój mąz po odbyciu drugiej przepustki 30 godzinnej znów bedzie musiał czekac na opinie z policji jak za pierwszym razem i czy trzezia przepustka równiez jest na 30 godzin?

Mam pytanie czy tak powinien wyglądać wniosek do sądu o warunkowe zwolnienie . pomocy ..

Przełęk dn. 13.04.2015 rok.

Do Sądu Rejonowego w Opolu
IV Wydział Penitencjarny i Nadzroru
Nad Wykonaniem Orzeczeń Karnych

Marcin Wąchała
Osadzony w zakładnie karnym w
Śierakowie Śląskim
Obecnie odbywający karę w Systemie
Dozoru Elektronicznego

Wniosek
O Przedterminowe zwolnienie z Odbywanie rzeszty kary pozbawienia wolnośći.

Na podstawie art.77 oraz 78 kodeksu karnego
wnoszę o warunkowe zwolnienie mnie z odbywania reszty kary 1 roku pozbawienia wolnośći
orzeczonej wobec mnie prawomocnym wyrokiem Sądu Rejonowego w Nysie z dnia 06.10.2014 roku
w sprawie sygn.akt : II K 725/13

Uzasadnienie
Wyżej wskazanym wnioskiem zostałem skazany na karę
1 roku pozbawienia wolnośći z możliwośćią warunkowego zwolnienia po upływie połowy kary .
Karę pozbawienia wolnośći odbywam od 10.10.2014 r. Tym samym, odbywająć połowę orzeczonej kary,
nabyłem uprawnień do ubiegania sie o dobrodziejstwo warunkwego zwolnienia z reszty kary pozbawienia wolnośći.
Prośbę swoją motywuje tym iż , od 15.04.2015 r. podjełem pracę zarobkową .
Chciałbym prowadzić normalny tryb życia , bez jakich kolweiek konfliktów z prawem .
mieć czas na prace jak i czas wolny dla siebie, by móc spotkac sie ze znajomymi.
Być bardziej niezależnym .

Za pożytywne rozpatrzenie mojego wniosku
z góry dziękuje .

Whsp89 napisał:
Mam pytanie czy tak powinien wyglądać wniosek do sądu o warunkowe zwolnienie . pomocy ..

Pytasz o wygląd czy o treść? Bo treść - uzasadnienie - jest totalnie powalająca swoją niekompatybilnością z zacytowanymi przecież artykułami kodeksu karnego, szczególnie art. 77.

Whsp89 napisał:
Chciałbym prowadzić normalny tryb życia , bez jakich kolweiek konfliktów z prawem .

Powyższe sugeruje, że w czasie odbywania kary pozbawienia wolności miałeś konflikty z prawem. Zresztą - polecam najpierw przeczytać art. 77 kodeksu karnego.

justyna177 napisał:
Witam,
proszę o pomoc, mianowicie mój narzeczony miał w listopadzie sprawę o warunkowe przedterminowe zwolnienie, którego nie otrzymał, dziś odbyło się posiedzenie apelacyjne w tej sprawie, jednak postanowienie zostało niezmienione- warunkowego zwolnienia nie otrzymał, wiem, że może pisać kolejny wniosek o warunkowe zwolnienie po 3 miesiącach, jednak nie wiem czy licząc te 3 miesiące od listopada- pierwszej sprawy czy od sprawy apelacyjnej, która odbyła się dziś ? Proszę o odpowiedź
Od daty posiedzenia sądu I instancji.

nie znam sie na tym , jestem na dozorze elektronicznym i nie mam bladego pojęcia jak napisać taki wniosek z dobrym uzasadnieniem . prosze o pomoc

http://www.jakdochodzicpraw.zbpo.org.pl/k_wykonawcze04.html Zobacz tu. Wzór w formacie PDF. To uzasadnienie co napisałeś mnie też powaliło z nóg. W uzasadnieniu napisz prawdę o Twojej sytuacji i dlaczego chcesz zostać warunkowo zwolniony. Jeśli odbywanie kary w tym systemie nie jest dla Ciebie zbyt uciążliwei masz dużo czasu wolnego to pomyśl nad WPZ.

wszytsko fajnie . tylko że ja już odbywam kare w systemie dozoru elektronicznego . odsiedziałem 4 miesiące w zk . a teraz jestem w domu na branzolecie . i ten wzór jest nie dla mnie . !!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót