Warunkowe przedterminowe zwolnienie - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przecież dostał już wezwanie - tam pisze gdzie. W jednostce najbliższej miejsca zamieszkania.
kiedy i o której godzinie?
najlepiej bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o odmowie udzielenia odroczenia.

witam,mam pytanie i prosbe,maz zostal aresztowany za pobicie ,mieszkamy w Anglii,maz dostal 9 miesiecy do odsiedzenia,mial nienaganna opinie kuratora,z pracy w ktorej jest od 3 lat i ma powrot do niej po opuszczeniu wiezienia,pierwszy raz karany,jest a raczej byl jedynym zywicielem rodziny,dzieci zwlaszcza 5 letni synek strasznie to przezywa,placze,budzi sie w nocy i pyta o tate,sad na rozprawie powiedzial ze maz wyjedzie po polowie kary,czyli po 4 i pol miesiaca,ale czy jest taka mozliwosc abym napisala prosbe o zwolnienie przedterminowe?jak tak to jak powinno wygladac takie pismo,jak w Pl ze w lewym gornym rogu moje i meza dane,numer sprawy,w prawym rogu adres i dane sadu?czy moge napisac taki wniosek sama czy musze pobrac aplikacje ?i czy to kosztuje?
dziekuje za odpowiedz

Nie jesteś stroną tego postępowania i nie masz uprawnień do składania takiego wniosku. Pozostanie bez rozpoznania. Może to zrobić skazany lub jego obrońca.

Witam!
Mam pytanie odnośnie zmian w kk mających wejść w życie od 1 lipca 2015 roku, czy zmiany te bedą miały jakiś wpływ na warunkowe przedterminowe zwolnienie?

cytrynka151190 napisał:
Witam!
Mam pytanie odnośnie zmian w kk mających wejść w życie od 1 lipca 2015 roku, czy zmiany te bedą miały jakiś wpływ na warunkowe przedterminowe zwolnienie?
. Dolaczam do pytania czy jest szansa na polowe kary albo przedterminowe zwolnienie

kasiok napisał:
. Dolaczam do pytania czy jest szansa na polowe kary

Znaczy komuś się śni, że każda akra zostanie skrócona o połowę?

kasiok napisał:
albo przedterminowe zwolnienie

Każdy skazany ma szansę na warunkowe przedterminowe zwolnienie - tu się nic nie musi zmieniać.

Nie nikomu sie nie sni tylko pyta o mozliwosc a to roznica.

22 CZERWCA ZŁOŻYŁAM mężowi w Sądzie wniosek o warunek Dopiero dziś koleżanka mi podpowiedziała ze mogłam dołączyć do tego wniosku swoja ,,prośbę'' opisując w jakiej jestem teraz sytuacji np to ze zadłużyłam mieszkanie podczas jego nieobecności i że we wrześniu będę miała zabieg na kolano Jak myślicie faktycznie warto coś takiego dołączyć ??? Bardzo dziękuje za odpowiedź :)

Kaaaacha napisał:
to ze zadłużyłam mieszkanie podczas jego nieobecności i że we wrześniu będę miała zabieg na kolano

To są argumenty o przerwę w karze. A nie o łaskę wcześniejszego zwolnienia przestępcy.

Witam chciałem się dowiedzieć czy ma ktoś może wzór na wniosek o warunkowe zwolnienie z dozoru elektronicznego przybywającego w miejscu zameldowania ?? pilne !! :)

Zainteresowany prosił o wzór pisma więc podałem stronkę gdzie na dole jest jest link do wniosku o WPZ. Wiem że zmienił się kodeks ale forma wniosku chyba nie.

Jak to jest z tymi nowymi przepisami o warunkowym zwolnieniu? Czy to prawda że po połowie kary pierwszy raz skazany automatycznie wychodzi???:confused:

dominika@ napisał:
Jak to jest z tymi nowymi przepisami o warunkowym zwolnieniu? Czy to prawda że po połowie kary pierwszy raz skazany automatycznie wychodzi???:confused:
Jasne, że bzdura.
Przepis prawny:
Art. 77. § 1. Skazanego na karę pozbawienia wolności sąd może warunkowo zwolnić z odbycia reszty kary tylko wówczas, gdy jego postawa, właściwości i warunki osobiste, okoliczności popełnienia przestępstwa oraz zachowanie po jego popełnieniu i w czasie odbywania kary uzasadniają przekonanie, że skazany po zwolnieniu będzie stosował się do orzeczonego środka karnego lub zabezpieczającego i przestrzegał porządku prawnego, w szczególności nie popełni ponownie przestępstwa.

Jak to jest z tymi nowymi przepisami o warunkowym zwolnieniu? Czy to prawda że po połowie kary pierwszy raz skazany automatycznie wychodzi???
A widziałaś gdzieś te tłumy zwalnianych "z automatu" pod bramami jednostek penitencjarnych dnia 01.07.2015r?

Witam, mam pytanko. Obiło mi się o uszy, że jest artykuł mówiący o tym, że więzień NIE MUSI pracować w ZK ani nie musi być na przepustkach, aby dostać WZ. Czy tak jest na prawdę ? Dziękuję za każdą odpowiedź.

Paulina0909 napisał:
Obiło mi się o uszy
To jak Ci się obije o oczy to wtedy skopiuj i wklej tutaj. Pewnie, że nie musi. Co kryminał to obyczaj.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót