Warunkowe przedterminowe zwolnienie - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rozumiem i dziękuję za wyjaśnienie. Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie:jeśli by wyszedł na wpz i dopiero po tym miałby laczny to może iść na te obróbki i się stawić osobiście na wtedy na ta rozprawę ?przeszło by coś takiego czy raczej będą chcieli mu dowalic odsiadki???z góry dziękuję za odp

spajdi33 napisał:
Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie:jeśli by wyszedł na wpz i dopiero po tym miałby laczny to może iść na te obróbki i się stawić osobiście na wtedy na ta rozprawę ?przeszło by coś takiego czy raczej będą chcieli mu dowalic odsiadki???
Z tym pytaniem to do Wróża Macieja :razz:

Witam.
Mam pytanie jesli ktos dostał wyrok 10 miesięcy i minął już miesiąc jak siedzi to po jakim czasie może wyjść za bransoleta ?
Dodam , że pismo o bransoletę przeszło pozytywnie i byli już robić te wszystkie pomiary .

Skoro pismo "przeszło pozytywnie" czyli jak rozumiem sąd udzielił zgody, to skazany na ogół tego samego dnia opuszcza zakład karny. W czym problem?

A jest może ktoś tu kto był w Meckiej Woli lub ma tam kogoś ?
A co do bransolety wiem , że byli mierzyć i wniosek był złożony pozytywnie ale dokładnie nie wiem czy to sąd udzielił czy po prostu wychowawca powiedział że pozytywnie poszło do sądu .

Koleżanka Młoda995 troszkę chyba nam to źle wyjaśniła. Sąd przyjął wniosek i zlecił wykonanie pomiarów oraz pewnie wywiad kuratora. Po tym wszystkim sąd wyznaczy termin posiedzenia w ZK (wokanda) i wtedy udzieli zgody (bądź nie) na odbywanie tej kary w domu.

Przepraszam, Ptasior dobrze to sformułowałeś :) . A długo można czekać na wokandę ?
Czy może byc tak jak ma 10 miesiecy to dopiero wyjdzie z bransoleta po odsiedzeniu pół wyroku czyli 5 miesiącach ?

Teoretycznie od dnia złożenia wniosku sąd powinien go rozpatrzyć w ciągu 28 dni. Jednak może być poślizg vide: mój post

Witam.
Termin jest na 11.07.br. i mam pytanie po tej sprawie zapada decyzja czy go wypuszcza za bransoleta czy zostanie na dłużej ?
Jesli by wyszedł za bransoleta to czy w ten sam dzień po sprawie czy w inny?
( Dodam że jest on w Męckiej Woli ).
Bo jak wcześniej pisałam , to byli już u rodziny robili wywiad i pomiary .

Teoretycznie jeśli sąd się zgodzi na opaskę powinien wyjść w ten sam dzień. Od chwili opuszczenia ZK będzie miał 24 na zgłoszenie gotowości do odbycia kary. Pracownik wyznaczy termin kiedy przyjedzie patrol podłączyć sprzęt. A on staje na warunkowe czy na opaskę?

Chociaż nie wiadomo czy mu opaska przejdzie . A na warunkowe to po jakim czasie może sie starac?

Zakładam że jest karany po raz pierwszy - po połowie.

Tak po raz pierwszy i ma na 10 miesiecy . A wiem ze jak narazie go wszędzie sprawdzają po urzędach (zus itp..)

A mam jeszcze jedno pytanie .
Jesli sąd zgodzi się na wyjście , to czy on może jeszcze skorzystać z telefonu i zadzwonić? Poinformować ze wychodzi ?

Młoda995 napisał:
Jesli sąd zgodzi się na wyjście , to czy on może jeszcze skorzystać z telefonu i zadzwonić? Poinformować ze wychodzi ?

Odbierze z depozytu swój telefon, wyjdzie za bramę i może dzwonić gdzie chce.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót