Warunkowe umorzenie postępowania

• Autor wątku Autor wątku cezar1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A ja też mam drobne pytanie. Czy jeśli osobie, której warunkowo umorzono postepowanie, wyznaczono dozór kuratora na rok i zaświadczenie pieniężne, jest osoba karaną i figuruje w KRS ?

Nie jest osobą karaną ale figuruje w KRK z uwagi na zastosowany okres próby.

A jak figuruje ta osboba w tym rejestrze ze względu na ten rok próby, to już nie ma to jakiegoś większego znaczenia ?

Znaczenie ma takie że jak zostanie ta osoba skazana w okresie próby to KRK zawiadomi o tym Sąd który wcześniej warunkowo umorzył postępowanie.

Nie wiem jakie inne znaczenie masz na myśli.

mam pytanie.3 lata temu moj chlopak dostal wyrok w zawieszeniu i do tego grzywne.teraz nie dawno go zamkneli bo nie zaplacil tej grzywny.wzielam adwokata.czy sedzie przekona papier o tym ze ma prace stala za granica i to ze jestem w 3miesiacu ciazy tez za granica.dodoam ze grzywne zaplacilam w dniu jego zatrzymania.

baksik, nie dość, że dublujesz swój temat to robisz to jeszcze w wątkach zupełnie nie związanych z tematem Twego pytania.

Zresztą Barbie w innym wątku udzieliła Ci już odpowiedzi. Te argumenty wcale nie muszą spowodować zmiany decyzji Sądu, ale Waszym prawem jest próbować się o to starać.

Oczywiście że forum jest po to aby pytać. Z punktu widzenia osoby odpowiadającej, a nie pytającej powiem Ci jednak, że dublowanie pytań (wątków) częściej wprowadza zamieszanie niż korzyści (odpowiadający marnuje czas na odpowiedź której ktoś już w innym wątku udzielił, pisze coś nie widząc odpowiedzi z innych wątków i nie odnosi się do podniesionych tam argumentów w wyniku czego osoba pytająca dostaje kilka różnych nie odnoszących się do siebie odpowiedzi co chyba nie sprzyja wyjaśnieniu sprawy, forum jest zaśmiecane kopiami tych samych pytań a ruch na forum kosztuje konkretne pieniądze itp.). Poza tym niecierpliwe narzucanie się ze swym pytaniem bez liczenia się z zasadami forum czasem zniechęca do udzielania takiej osobie odpowiedzi.

Do Ciebie należy wybór, czy chcesz liczyć się tylko ze swoją potrzebą pytania gdzie popadnie, czy zechcesz zauważyć, że forum jest miejscem komunikacji między ludźmi i ma pewne reguły oraz organizację, które mają służyć większej liczbie osób niż Ty sama.

Powrót