WARUNKOWE ZAWIESZENIE RESZTY KARY

• Autor wątku Autor wątku sylaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam.
zostalem skazany przez sad apelacyjny na rok pozbawienia wolnosci. Wypuszczono mnie z aresztu(odsiedzialem 6miesiecy i 20 dni) po zniesionej karze łącznej. Po miesiacu przebywania na wolnosci wyslalem wniosek o warunkowe zawiesszenie reszty kary. Na drugi dzien po wyslaniu wniosku dostalem tzw. bilet ze mam sie stawic w jednostce karnej. Zostało mi 5 miesiecy i teraz pytanie moje. Czy mam sie stawic tego dnia w jednostce czy czekac na posiedzenie i decyzje sadu. termin mam za kilka dni i nieiwem czy oni sie wyrobia... Z gory dziekuje za odpowiedź

Stawić się pan musi inaczej zarządzą przymusowe doprowadzenie a to będzie miało negatywny wpływ na warunkowe zwolnienie.

Szybko napisać wniosek o odroczenie wykonania kary pozbawienia wolności do sądu, który orzekał w pierwszej instancji i powołać się na wniosek o warunkowe zawieszenie.

Czy się wyrobią ... raczej nie do warunkowego muszą uzyskać opinię z ZK itp.

Trochę późno został złożony ten wniosek o zawieszenie wykonania kary,ale cóż.....można spróbowac napisac pismo do Sądu skazującego o wstrzymanie wykonania wyroku do czasu rozpatrzenia wniosku o zawieszenie.
Istnieją też przesłanki formalne do warunkowego zwolnienia :)

tfuu mój błąd - mi oczywiście chodziło o warunkowe zwolnienie po odbyciu połowy kary!

Powrót