Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Mam pytanie rok temu dostalam mieszkanie z cunsil 1 bed i mieszkam sama ale mam chlopaka i chce go dopisac do niego jako join tenent czy mam takie prawo ?i czy jesli sie rozstane z nim kiedys jesli oczywiscie to czy on mam rowne prawa jak ja do mieszkania i czy np moze mnie wyrzucic ? czy ja moge sama zrezygnowac z tego mieszkania jesli bede chciec i zostawic jemu?czyli sie odpisac?
Prosze o powazne odpowiedzi
Mam pytanie rok temu dostalam mieszkanie z cunsil 1 bed i mieszkam sama ale mam chlopaka i chce go dopisac do niego jako join tenent czy mam takie prawo ?i czy jesli sie rozstane z nim kiedys jesli oczywiscie to czy on mam rowne prawa jak ja do mieszkania i czy np moze mnie wyrzucic ? czy ja moge sama zrezygnowac z tego mieszkania jesli bede chciec i zostawic jemu?czyli sie odpisac?
Prosze o powazne odpowiedzi
Jak będziesz chciała go dopisać to nie jest prosta sprawa .będziesz musiała przedstawić masę dokumentów na to że on tam rzeczywiscie mieszka i jaka jest wasza relacja a council na końcu zdecyduje czy go dopisac czy nie(raczej niechętnie to robią )
Jesli go dopiszesz bedziecie mieli join tenancy i te same prawa
Ani on Ciebie ani ty go wyrzucić nie będzieciesz mogla
Wrazie rozstanie musicie między sobą ustalić kto się wyprowadzi
Na twoim miejscu bym go nie dopisywała tylko porostu dopisała go do council taxu i zgłosiła ze on mieszka z toba w councilu (czy tam skad wynajmujesz ten flat) ale nie zmieniała umowy na join tenancy
Kiedy będziesz chciała go dopisać to bedziesz musiała złożyć podanie o zmianę tenancy atrament na join
Oni mogą się na to wogole nie zgodzić
Ja tak jak ty miałam domu councilu i to była naprawdę przeprawa zmienić umowę ze mnie na join (odpisywałem meza do umowy).zalatwialam to rok temu bo chcieliśmy wykupić nasz dom a w banku chcieli żeby umowa na wynajem była na nas dwoje
Byliśmy już 7 lat po ślubie on jest anglikiem a chcieli od nas
wiele dokumentów. Certyfikat malzenstwa,z councilu zaświadczenie od kiedy jest dopisany do council taxu,zaświadczenie od kiedy jest wpisany na listę wyborców pod tym adresem,jego payslipy z tym adresem,rachunki na jego imie(wszystko było na moje musiałam go dopisać do wody i pradu) itp ogolnie chcieli potwierdzenia za 3 lata wstecz
Byc moze twoj council będzie mniej wymagający ale nie jest to prosta sprawa
Na twoim miejscu bym się z tym zmienianiem umowy na wspólną nie spieszyla.wwiesz jak to się w życiu układa zebys sobie nie zrobiła pod górkę.
Powodzenia