Wchodzi klient do sklepu... co dalej?

• Autor wątku Autor wątku Nela_85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nela_85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Proszę mi doradzić, w jaki sposób mam się zachować, jeżeli wchodzi klient na sklep, jak mam do niego podejść, czy od razu się go bezposrednio pytać "czy mam w czymś pomóc"? Jeżeli na rozmowie o pracę, kierownik danego sklepu zadaje mi takie pytanie, to jak mam najlepiej na nie odpowiedzieć?

RE: klient

Podejść, uśmiechnąć się, powiedzieć "dzień dobry" i dalej tak jak piszesz.
:-)

RE: klient

Nela_85 napisał:
Proszę mi doradzić, w jaki sposób mam się zachować, jeżeli wchodzi klient na sklep, jak mam do niego podejść, czy od razu się go bezposrednio pytać "czy mam w czymś pomóc"?
Jeśli klient wejdzie na sklep, to należy jak najszybciej wezwać straż pożarną, bo istnieje niebezpieczeństwo że spadnie i zrobi sobie krzywdę.

Odpowiedzi na to pytanie szukałbym w budkach, które potocznie nazywane są "restauracjacjami". Obsługują również samochody. Personel wyróżnia się tym samym strojem. Standaryzacja przede wszystkim obejmuje zwroty kierowane do klienta. Dwa miesiące Pani popracuje i tak Pani wejdzie to w krew, że każdemu napotkanemu żulowi będzie Pani mówić "Dzień Dobry w Czym Mogę Pomóc?" "Może papieroska?" Diękuje i zapraszam ponownie" Sukces murowany.

dziekuję za takie trafne odpowiedzi, napewno sie nimi posłużę. Naprawdę panowie mi doradziliście, jak tylko potrafiliście, na takie pomysły to ja naprawdę bym nie wpadła, gratuluję wyobraźni

to zalezy od specyfiki sklepu i od tego czy duzy czy maly, itd, itd,
raczej sprzedawczynie podchodzą i sie pytaja
inne pozwalaja sobie samemu wybierać
wyslij do tego sklepu koleżankę i zobacz jak sie osoby tam pracujace zachowują

tylko to nie ma nic współnego z prawem, a raczej ze zwyczajami

Dostaje Pani takie odpowiedzi jakie są pytania. Pomijają składnie, to zwrócę uwagę, że jest to forum prawne.

Powrót