Wesksel jako zabezpieczenie.

• Autor wątku Autor wątku radziu75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radziu75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Zamierzam wynająć lokal warsztatowy wraz z wyposażeniem. Zażądałem oczywiście kaucji. Jako , że była by to wysoka suma, najemca zaproponował mi weksel. Moje pytanie brzmi , czy wogóle rozważać tę propozycje?. Czy weksel jest dobrym zabezpieczeniem?. Osobiście nie mam nic przeciwko temu , gdyż pieniądze z kaucji i tak by leżały. A najemca też, wolał by nie pozbywać się gotówki. Dzięki;)

Czyli lepiej zrezygnować z tej osoby proponującej mi weksel i czekać na inne propozycje.?

ile wezmiesz kaucji?2 czynsze?a jak nie zapłaci 4 miesiace?to tylko pozew w trybie uproszczonym.weksle daje nakazówke.poczytaj o roznicach w nakazowym a uproszczonym.a na dodatek zazadaj poreczenia malzonki na wekslu in blanco.i dpbrze sporzadz dekalracje do weksla.i wtedy spij spokojnie

jest swietna strona o wekslach,prowadzi ja gosc ktory sie swietnie na tym zna.poszukaj w necie

poczytaj o roznicach w nakazowym a uproszczonym
Dzięki za wskazanie, czego mam się nauczyć. :-P
jest swietna strona o wekslach,prowadzi ja gosc ktory sie swietnie na tym zna.poszukaj w necie
Naprawde sądzisz, że brak mi wiedzy?

ile wezmiesz kaucji?
Tyle, żeby zabezpieczyć swoje interesy.
i wtedy spij spokojnie
Ty chyba nie wiesz, co piszesz. Mało tu na forum ludzie mają problemy z windykacją? A jakoś nikt nie ma problemu z rozliczeniem należności z kaucji - jak myślisz, dlaczego?

to jak wszystko wiesz to co tu robisz?

a ile jest postów o weksle?tez niewiele.nie wiem czym sie zajmujesz ale ja jako osoba prowadzaca dg wolałbym weksel.kaucja to z reguły 1 miesiac z czynszu.nikt nie da wiecej.a jak klient nie zapłaci przez 3 miesiace to co wtedy?

powodzenia bierz kaucje 3 miesieczna i sie ciesz.a jak Ci da bierz roczna.a wogole podpisz umowe na 2 lata i wez czynsz z góry.

Powrót