wezwanie CBŚ

• Autor wątku Autor wątku pucha85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pucha85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam. dostałem dziś wezwanie do CBŚ w charakterze świadka. na wezwaniu napisany był tylko numer sprawy i inne informacje kontaktowe. dzwoniąc tam uzyskałem numer do osoby zajmującej się ta sprawa. jednak ten pan nie mógł udzielić mi żadnych informacji w jakiej sprawie jestem wezwany ani nic.

moje pytanie jest takie:
1) czy coś mi grozi?
2) nigdy nie zgubilem dowodu, ani nic tym podobnego. nie znam zadnych osob ktore mialy by cos wspolnego z policja itp. wiec co moga odemnie chciec? jestem zwyklym pracujacym obywatelem a jak wiem cbs zajmuje sie powaznymi sprawami.
3) czy ze świadka mogę być oskarżony czy wtedy bym dostał wezwanie w charakterze oskarżonego // podejrzanego??

prosze o odpowiedzi bo naprawdę się martwię takim czymś. jestem w szoku strasznym.

skoro zostałeś wezwany w charakterze świadka to znaczy ,że wzywający uważa ,że posiadasz istotne dla niego informacje.... - dodam ,że brak wiedzy na jakiś temat też może mieć istotne znaczenie dla sprawy... !

A na pytanie czy możesz zmienić statut ze świadka na podejrzanego nikt nie udzieli ci informacji nie mając wglądu w akta postępowania...

Powrót