Wezwanie do odbycia kary, a wniosek o dozór

• Autor wątku Autor wątku MalvoLyrell
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MalvoLyrell

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie. W dniu 3 sierpnia otrzymałem wezwanie do odbycia kary 3 miesięcy pozbawienia wolności z art. 62 kk. W areszcie śledczym, z prawomocnego wyroku sądu. Wezwanie przypada na 16 sierpnia. Na rozprawie nie byłem, gdyż w domu zastałem awizo, którego nie miałem czasu odebrać.

5 sierpnia złożyłem wniosek o odroczenie kary do czasu rozpatrzenia wniosku o dozór elektroniczny, oraz wniosek o sam dozór. Od tamtej pory brak odzewu, brak informacji.

Czy mimo to, muszę stawić się w zakładzie karnym w dniu 16 sierpnia? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Czyli już nic nie da się zrobić by uniknąć aresztu?

Chory kraj. Wrzucają człowieka do więzienia z prawdziwą patologią za posiadanie narkotyków na własny użytek.

Dodam, że licząc od otrzymania wezwania (tj. 3 sierpnia) do wstawienia się w zakładzie (tj. 16 sierpnia) wychodzi raptem 13 dni. W dodatku nie wiem w jakim celu tajniacy w ten czwartek, gdy byłem w pracy, pytali się sąsiadów co robię i czy ktoś do mnie przychodzi. Może spróbowałbym zadzwonić do sądu i zapytać czy jest jakiś postęp w rozpatrywaniu wniosku?

Powrót