Wezwanie do osobistego stawiennictwa

• Autor wątku Autor wątku Julian86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Julian86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Bardzo proszę o pomoc. Dostałam ww. wezwanie 26.11.13 od Komornika Sądowego wraz z sygn. akt Km. moim imieniem i nazwiskiem, w którym: "wzywa do stawienia się w jego siedzibie pod adresem (...) w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania celem złożenia wyjaśnień pod rygorem komisyjnego otwarcia mieszkania w asyście policji na koszt dłużnika. Sprawa Pilna! ASESOR przyjmuje strony: środa 9:00-12:00" Poza tym wypisane jest jeszcze konto komornika i telefon. Koniec.
Moje pytanie może jest banalne, ale naprawdę nie wiem co robić. Na początku pisma jest informacja: " komornik przyjmuje strony: wtorek g. 12-15, środa g. 9-12". W jaki sposób mogę się stawić chcąc złożyć wyjaśnienia jeśli mam na to tylko wtorek (kiedy dostałam pocztą wezwanie -odebrałam je po 21 kiedy wróciłam do domu) i środę? (dziś podczas wizyty u komornika nie złożyłam zeznań, jedynie prosiłam o okazanie tytułu wykonawczego w oryginale i powiedziałam, że chcę zasięgnąć porady prawnej zanim złożę wymagane wyjaśnienia). Znalazłam informację, że jeżeli odmówię składania zeznań mogę zostać obciążona grzywną wysokości 500 zł. Dodam, że chcę prosić o rozłożenie długu na raty. Czy mam zadzwonić do komornika? Czy do Sądu Rejonowego czy może do wierzyciela, czyli KZK Gop?

Zadzwoń i wtedy sobie wyjaśnij - można też mailem wysłać wyjasnienie
dziś już czwartek :)

przyjść można zawsze, to że piszą że przyjmuje tylko we środę to po to byś czuł sie jak olewany maluczki petent

Powrót