Wezwanie do podstawienia ruchomości

• Autor wątku Autor wątku kosmetyczka_83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kosmetyczka_83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam

Dostałam pismo z kancelarii komorniczej xxxxxxxxx-komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym dla Warszawy-Mokotowa
Pismo przyszło listem zwykłym i zawierało : wezwanie do podstawienia ruchomości-auto,którego jestem współwłaścicielką-było tam napisane że mam 7dni na to,że w razie jak nie podstawię auta(do warszawy a ja jestem z woj.lubuskiego) to czynnośc ta odbedzie się w asyście funkcjonariuszy Policji
Drugi list-był w tej samej kopercie to - wniosek do wydziału ewidencji o dokonanie wpisu w rejestrze pojazdu
Można jakoś uniknąć zajęcie pojazdu? Jak to zrobić? Czy takie pismo może przyjść listem zwykłym? Co robic????????? POMOCY!!!!!!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kosmetyczka_83 napisał:
Najprostszym sposobem na pozbycie się takich ( i podobnych ) kłopotów i niedogodności - jest spłacenie dochodzonej należności. Można to uczynić wpłatą lub przelewem na rachunek bankowy Komornika.

a czemu to kasujesz czyjeś posty. Bo co niepodobał się podany pomysł?

Nierealny a przede wszystkim niezgodny z regulaminem forum.

Nierealny? A jak komornicy łamią prawo, to dlaczego wówczas jest to zgodne z prawem? Skoro pastwo łupi obywatela ten powinien łupic panstwo.

Zacznijmy od tego,ze dlug jest dlugiem nie wzgledem panstwa,a innej osoby.

Rosine01
Mezczyzna.gif
, ja bym radził spuścić z tonu albo pożegnamy się.
Forum nie służy do uprawiania publicystyki społecznej.

Rosine01 napisał:
Nierealny? A jak komornicy łamią prawo, to dlaczego wówczas jest to zgodne z prawem?
99,99% takiego łamania prawa to wyłącznie subiektywne odczucie "klientów", które nie znajduje potwierdzenia w przepisach prawa i faktach. 0,01% (a może nawet mniej) rzeczywiście, coś jest na rzeczy i komornicy ponoszą za to odpowiedzialność prawną.

Kerimus napisał:
Rosine01
Mezczyzna.gif
, ja bym radził spuścić z tonu albo pożegnamy się.
Forum nie służy do uprawiania publicystyki społecznej.

Ojojoj. No to działaj Cysorzu. następny Pan w fioletowym żabocie, któremu władza odbiła. Bez żalu

99% powiadasz......? przykład pierwszy z brzegu z którym walczę . Komornik ma obowiązek rozliczać nadplaty alimentów dokonane dobrowolnie na jego konto lub konto wierzycielki bez potrącania kosztów. A co robią- zwracają te nadpłaty po to tylko żeby posżły koszty z przymusowej egzekucji. Zgodne z prawem ?Nie . Zawszaństwo? Owszem . I do tego galupujace. Co on skończył ? prawo ? jest prawnikiem ? Nie. Nie jest nawet jego technikiem. Bez odbioru. Kogo wy bronicie? Nie rozśmieszajcie mnie

Rosine01
Mezczyzna.gif
, rozstajemy się z Tobą na 1 miesiąc bez żalu.
Nasze forum to nie magiel.

Oprócz tego że nie dowiedziałam się nic na temat mojej sprawy-oprócz tego oczywiście że dług trzeba spłacić,tylko jka skoro na raty się nie zgadzają???....ktos ma jakąś radę? pomysł? wyjście z sytuacji? może ktos był w podobnej sytuacji?

Powrót