wezwanie do spłaty zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku m-czaplicka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m-czaplicka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, otrzymałam sądowe wezwanie do spłaty zadłużenia. Jutro bede dzwonić do firmy windykacyjnej która zajmuje się tą sprawą, ale na roznych stronach czytałam że firma Navi lex jest straszna i nie mozna się z nią wogole dogadać (wrzeszcza, rzucaja słuchawkami itp.)
Chodzi o to że jestem studentką i chciałabym swoje zadłużenie spłacić w 3 ratach. List otrzymałam od nich 18.02 a termin spłąty mam do 20.02. to są dwa dni na dodatek wypadające w wekend. Przecież to jest wogole nie realne chocbym nawet chciała to spłacić w terminie. Czy jesli firma windykacjyjna nie wyrazi na to zgody, mogłabym im np przesłać 20.02 jedną trzecią a o resztę napisać do sądu że wpłąciłam pierwszą część i zobowiązuje się wpłącić jeszce dwie raty w terminie np 2 tyg i proszę o nie interwecję sądu ani komornika? Chyba mam jakieś prawo do tego skoro jestem studentką a 1000zł to dla mnie trochę dużo od tak wywalić po 2 latach ciszy.

z czego wynika zadłużenie, czy jest jakieś orzeczenie sądowe?

Zadłużona byłam w firmie Play, w marcu 2010roku rozwiązali ze mną umowe z powodu nie zapłacenia przezemnie faktury. Naliczyli mi przy tym koszta rozwiazania umowy plus niezapłaconą fakturę razem troche ponad 1000zł.

Pisze jedynie że powództwo jest rozpoznawane przez Sąd Rejonowy w Lublinie pod sygnaturą akt nc-e .....
I że moja sprawa została skierowana na drogę postępowania sądowego.

Powrót