S
siwy1424
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Skarżyłem do WSA wydanie niepełnej informacji publicznej, jak wiadomo, za pośrednictwem burmistrza miasta. Miałem problem z określeniem organu, ponieważ informację wydawał dyrektor biblioteki publicznej, a ja uważałem, że jest to zadanie oddane do wykonania przez burmistrza, dlatego też określiłem organ jako burmistrz - dyrektor. Tu, na forum, wskazywano, że organem jest burmistrz. Sam też tak uważam, ale pytałem o poradę jeszcze w sieci obywatelskiej zajmującej się dostępem do informacji publicznej i tam wskazano, że dyrektor, stąd też moja konsternacja.
Wezwano mnie do "dokładnego oznaczenia podmiotu (podmiotu, do którego został skierowany wniosek o wydanie informacji)". Posyłałem wniosek przez epuap na elektroniczną skrzynkę podawczą urzędu miasta. Mam rację, że organem jest burmistrz miasta?
Wezwano mnie do "dokładnego oznaczenia podmiotu (podmiotu, do którego został skierowany wniosek o wydanie informacji)". Posyłałem wniosek przez epuap na elektroniczną skrzynkę podawczą urzędu miasta. Mam rację, że organem jest burmistrz miasta?