R
reneka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Dzień dobry,
Mój syn skończył szkołę średnią, zatrudnił się w *** i pracował tam rok. świadomie zdecydował rozpocząć studia, ale nie wiedział gdzie, gdyż jego dziewczyna wybrała bałkanistykę a nie wszędzie ten kierunek jest. Do brzegu.
złożył dokumenty w trzech uczelniach i ostatecznie wybrał Poznań. W październiku tego roku zadzwoniła do niego pani z dziekanatu jednej z tych 3 uczelni i powiadomiła go, że musi napisać wniosek o skreślenie go z listy studentów, co niechybnie uczynił. Dostał decyzję o skreśleniu go z listy studentów z dniem 12.11. 2019 ( data pisma) i już w grudniu datowane na 09.12.2019 r. dostał ostateczne przesądowe wezwanie do zapłaty wierzytelności tj. czesne 1140 opł rekrut. 100 opłata za legitymację 22,00 opłata adm. wg umowy finansowej 570,00 i oczywiście odsetki 7,54 razem wszystkiego 1839,54. Jakie ogromne finansowe zagrożenia czekają młodego człowieka, który wchodzi w dorosłe życie? Żadnych powiadomień o długu, nie był tam ani razu nie odebrał legitymacji, indeksu nic to za co ma płacić??? a na święta ostateczne przesądowe wezwanie do zapłaty wierzytelności w kwocie przewyższającej jego dochód, Czy prawo na to pozwala? Proszę o pomoc. Muszę wystosować jakieś pismo w jego imieniu do tej instytucji na co mogę się powołać?
moderacja
Mój syn skończył szkołę średnią, zatrudnił się w *** i pracował tam rok. świadomie zdecydował rozpocząć studia, ale nie wiedział gdzie, gdyż jego dziewczyna wybrała bałkanistykę a nie wszędzie ten kierunek jest. Do brzegu.
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: