Wezwanie do zapłaty EOS KSI - VPF I NSFIZ

• Autor wątku Autor wątku eval
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eval

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

dostałam wezwanie do zapłaty od EOS KSI działającego na podstawie pełnomocnictwa udzielonego przez VPF I NSFIZ na kwotę 1159,22

z czego należnośc główna to 300 zł a rezta wiadomo odsetki i koszty wierzyciela.

Pismo przyszło na moje stare nazwisko (W 2004 zmieniłam stan cywilny i nazwisko a jeszcze wcześniej bo w 2000 r adres zamieszkania, pisze że ustalili aktualny adres zamieszkania)

Być może rzeczywiście miał miejsce fakt wziecia pożyczki w ING ale nie pamiętam dokładnie, potem wyprowadzka trochę problemów i wypadło. Zadnych pism nie otrzymywałam bo bo nastapiła zmiana adresu.

Proszę o info bo trochę poczytałam czy starać się w ING o jakiś odpis czego dotyczy dług i kiedy została zawarta umowa?
Nie reagować na wezwania?
Przedawnienie wchodzi w grę? Bo nie ma opcji żebym brała z ING cokolwiek w ciągu 10 lat wstecz jak i nie więcej nawet!!

bede wdzięczna za pomoc
Ewa

nie reagować, poczekać możesz wrzucić te pisemko?

Pokaż treść.
Ciebie nie interesuje co tam ma/miał bank, tylko to co ma w kwitach fundusz.

nie wiem czy widoczne, tak to wygląda.

dzięki za odzew!

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Śmiało możesz tym w najbliższą sobotę rozpalić pod grillem. Pilnuj listów z sądu. Gdyby dostali jakiś nakaz to złoż sprzeciw, a na rozprawie podnieś zarzut przedawnienia. Chyba że była jakaś egzekucja z nakazu po drodze. Ale o tym pewnie byś wiedziała

Na 99,99% nie było żadnego nakazu dla VPF - w przeciwnym wypadku wypisaliby ci do należności koszty sądowe. Koszty wierzyciela pierwotnego to zapewne klauzula na BTE i ew. koszty bezskutecznej egzekucji.

No chyba że bank uzyskał nakaz przed laty, ale to mocno wątpliwe - pojawiłyby się sądowe koszty klauzuli dla VPF, a tego nie ma. Zadzwoń do nich z ukrytego numeru raz jedyny i zapytaj o nakaz. Jak rzekomo mają - niech podadzą sygn. akt i sąd jaki miał to wydać. Potem sprawdzisz czy to nie ściema. Nie mają nakazu - podziękuj i więcej się nie odzywaj. Zareagujesz w razie pozwu z sądu

Powrót