Wezwanie do zapłaty - na podstawie akceptacji regulaminu

• Autor wątku Autor wątku gsoker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gsoker

Witam,
dzisiaj otrzymałem pismo od firmy prowadzącej castingi Fashion-face.pl z wezwaniem do zapłaty 86 zł za "zamówione usługi".
W dniu 26.7.11 zarejestrowałem się w bazie danych tej firmy i po odhaczeniu okienka "Oświadczam, że zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz.926 z poźń. zm.). Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zbieranych na potrzeby naszego serwisu oraz oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję w całości treść regulaminu oraz warunki umowy świadczonej usługi." zarejestrowałem się w usłudze.

Ponieważ na stronie z rejestracją nie było nigdzie napisane, że rejestracja jest płatna, zarejestrowałem się. Nie dostałem żadnego maila ani telefonu potwierdzającego zakończenie rejestracji i w ten sposób mój kontakt z firmą się urwał.

Okazuje się, iż w regulaminie jest zapis, iż koszt usługi wynosi 86 zł i stąd żądanie Firmy.

Fashion-Face.pl

Dodatkowo regulamin stwierdza, iż "Użytkownik do czasu nie opłacenia należności za świadczoną usługę , nie będzie otrzymywał propozycji zleceń/kontraktu".

Proszę o pomoc, czy jest jakiś sposób na wybronienie się przed takimi działaniami czy też muszę uiścić opłatę za usługę?

Witam wszystkich.

Ta firma - oszukuje wszystkich- na szczęscie nie wpłacilam żadnych pieniędzy!! Z chęcią poszłabym na Komendę Miejską SM Poznań - oskarzyc za wyludzenie pieniędzy bezprawnie,ale potrzebuje wsparcia, bo sama mam oskarzac?? Chętne osoby piszcie na moj adres mailowy: qiu4@o2.pl

A dlaczego nie czytacie regulaminu? Po coś on jest.
Już abstrachując od tego, czy to jest oszustwo czy nie weszłam na podaną wyżej stronę i powiem szczerze, że nie czytałam tylko przeleciałam regulamin. Jak wół widnieje kwota opłaty, czyli nie jest ona jakoś sprytnie ukryta.

Wszystkie umowy i regulaminy należy przeczytać zanim się je podpisze lub zaakceptuje.

Powrót