M
marta1952
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 177
Witam serdecznie. Otrzymałam w dniu dzisiejszym wezwanie do zapłaty na kwotę 89,70zł(w tym wartość towaru 44,70 PLN i opłaty administracyjne), dot. zamówienia DOMOWEGO PORADNIKA LEKARSKIEGO (towar mógł być zamówiony: telefonicznie,poprzez kupon zgłoszeniowy na str.internetowej International Masters Publishers - zaznaczono w piśmie). Data zamówienia prenumeraty 01.09.2000r., liczba wysłanych zestawów - 6, data płatności ostatniej niezapłaconej faktury 25.01.1001r.(tak wynika z wezwania do zapłaty]. Oczekują na spłatę do 13.01.2016[/B] (czyli 2 dni). Poniżej tłustym drukiem napisano : W przypadku braku możliwości wpłaty całości zadłużenia, składamy propozycję polubownego rozwiązania sprawy poprzez ustalenie spłaty ratalnej. W celu omówienia i ustalenia ugodowych warunków spłaty prosimy o kontakt pod numerem telefonu (71)3087228.. Brak wpłaty bądź kontaktu rozumieją, jako świadomą moją rezygnację z drogi polubownej i wystąpią na drogę postępowania sądowego.
I tak:
1/ nigdy nic nie zamawiałam i nic nie otrzymywałam
2/ termin ponad 10 letni
3/ czy mam do nich zadzwonić i wyjaśnić, że to pomyłka?czy też czekać na wezwanie z sądu.
Nie sądziłam nigdy - oglądając różne reportaże, jak firmy naciągają - że i mnie to spotka.
Będę wdzięczna za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam
P.s. może w złym dziale umieściłam swój wpis - to proszę administrację o przeniesienie do właściwego działu.
I tak:
1/ nigdy nic nie zamawiałam i nic nie otrzymywałam
2/ termin ponad 10 letni
3/ czy mam do nich zadzwonić i wyjaśnić, że to pomyłka?czy też czekać na wezwanie z sądu.
Nie sądziłam nigdy - oglądając różne reportaże, jak firmy naciągają - że i mnie to spotka.
Będę wdzięczna za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam
P.s. może w złym dziale umieściłam swój wpis - to proszę administrację o przeniesienie do właściwego działu.
Ostatnia edycja: