Wezwanie do zaplaty od komornika

• Autor wątku Autor wątku mm87poz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Podaj dokładne daty.
Wymierzenia opłaty ( bo to nie mandat) i wniesienia pozwu. Jaki tryb w SR?

wymierzenie opłaty 3/10/2009 zgłoszenie sprawy do sądu było 11/03/2011 tytuł wykonawczy sprawy zapadł 28/06/2011 wezwanie do zapłaty dostałem wczoraj .... od 2011 nie dostałem zawiadomienia od sądu, że jakaś sprawa w ogóle się odbyła, jutro podjadę do sądu z sygnatura o udostępnienie danych na temat tego na jaki adres to zostało wysłane,kto odebrał pozew, bo na pewno nie ja :)

Dobrze, sprawdż akta! z dat wynika, że można podnieść zarzut przedawnienia. Opłata przedawnia się po roku - art. 77 prawo przewozowe) nie wyrobili się w terminie

kurcze sprawa jest na tyle stara, że akta są w archiwum, i dopiero na piątek dostanę do wglądu ;/ za dużo czasu mi nie zostanie na odwołanie, przeczytałem również, że jeśli wyrok został dostarczony na prawidłowy adres to sprawa z góry jest przegrana? mimo iż tak naprawdę jest przedawniona?

jeśli nakaz został przez kogoś odebrany to praktycznie pozamiatane. Jeśli został w aktach że skutkiem doręczenia teoretycznie istnieje szansa choć znikoma na przywrócenie terminu.

no nic, okaże się w piątek, najwyżej wezmę to na klatę :P

Powrót