Wezwanie do zapłaty po rejestracji na stronie

• Autor wątku Autor wątku abukuba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

abukuba

Użytkownik
Odpowiedzi
44
Witam,
rejestrowałem się na kilku stronach związanych z agencjami dla modeli i statystów. Jedną z tych stron była fashion-face.pl (data rejestracji 27.07.2011 - data ukończenia 18 lat - 01.08.1993). Wszystko fajnie, ale po powrocie z wyjazdu wyjąłem ze skrzynki na listy wezwanie do zapłaty z kwotą 86zł. Treść listu:

Dnia 27.07.2011 na stronie fashion-face.pl doszło do zawarcia umowy pomiędzy Panem a Group Media z siedzibą w Poznaniu, ul. Gwarna 13/47. Zgodnie z zaakceptowanym przez Pana warunkami umowy zobowiązał się Pan do opłacenia zamówionej usługi w terminie 7 dni od dnia zawarcia umowy.
Z uwagi na to że nie odnotowaliśmy zapłaty, doręczamy niniejsze wezwanie do zapłaty.
Jednocześnie informujemy iz dalszy brak zapłaty za zamówioną usługę spowoduje poważne konsekwencje prawne co wiąże się z dodatkowymi kosztami. W stosunku do osób uchylających się od zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
przekazanie sprawy profesjonalnej firmie prawno-windykacyjnej
postępowanie sądowe
egzekucja komornicza należności
Niniejszym prosimy o dobrowolne uregulowanie należności w kwocie 86zł w nieprzekraczalnym terminie 5 dni od momentu otrzymania niniejszego pisma.

więc co mam teraz zrobić? list przyszedł jako zwykły list, nie jako polecony czy coś w tym stylu. podczas rejestracji na stronie (Fashion-Face.pl) kliknąłem na 2 okienka, ale w drugim nie doczytałem że zawiera także akceptację regulaminu.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Pozdrawiam
abukuba

Akurat nie o ten, ale temat taki sam był. Dużo osób w tym uczestniczyło.

Dziękuje - znalazłem stary temat więc ten można zamknąć.
pozdrawiam

Witam wszystkich.

Ta firma - oszukuje wszystkich- na szczęscie nie wpłacilam żadnych pieniędzy!! Z chęcią poszłabym na Komendę Miejską SM Poznań - oskarzyc za wyludzenie pieniędzy bezprawnie firmę z siedzibą w Poznaniu przy ul. Gwarna,ale potrzebuje wsparcia, bo sama mam oskarzac?? Chętne osoby piszcie na moj adres mailowy: qiu4@o2.pl

Witam, sama miałam podobny problem, ale już jestem bliska pomyślnemu sfinalizowaniu sprawy, zainteresowanych moją historią i sposobem rozwiązania problemów z Fashion Face odsyłam na konkurencyjne forum poświęcone tej firmie:
Fashion-Face.pl - niedoczytany regulamin
post nr #178
pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót