wezwanie do zapłaty wierzytelności dot. polisy OC

• Autor wątku Autor wątku makenosense
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makenosense

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Otrzymałam wezwania do zapłaty należności,
Ustaliłam telefonicznie w TUiR Allianz Polska S.A., że sprawa dotyczy nieopłaconej polisy ubezpieczeniowej o nr 103-01-XXXXXXXXwystawionej na pojazd marki X (za okres 2009/2010 r.)
Powyższy pojazd X został sprzedany dnia 28-10-2004 r. Panu XY (posiadam umowę kupna sprzedaży podpisaną przez obie strony transakcji).
Będąc w posiadaniu powyższego pojazdu nigdy nie korzystałam z usług TUiR Allianz Polska S.A. , pojazd był w tym okresie ubezpieczany w PZU S.A. w pełnym zakresie (OC, AC,NW).
Aktualna sytuacja wynikła najwyraźniej z faktu nie przerejestrowania w wymaganym terminie przez kupującego ode mnie pojazd, który ubezpiecał je w TUiR Allianz S.A. i przestał w pewnym momencie opłacać składki.(nadmienię , ze pracownik w Allianz twierdzi że mają u siebie polisy ubezpieczeniowe wystawine na mnie od 2006 roku, na których niby ja się podpisywałam ! - ktoś podrabiał mój podpis)

co mam zrobić...? Allianz ma 30 dni na rozpatrzenie mojego odwołania , a Komornik chce w ciągu 7 dni zapłatę należności z odsetkami i kosztami.
...nie chę też dopuścić do jakiegoś zajęcia egzekucyjnego ...

z góry dziękuję za podpowiedź i pomoc !

pozdrawiam makenosense

czy ktoś miał podobną sytuację ?

Po sprzedaży pojazdu wysłałeś kopię umowy kupna-sprzedaży do ubezpieczyciela? Jeśli nie to mogą równie dobrze naliczyć za cały okres od kiedy tamten właściciel nie płaci i możesz już tylko iść do sądu lub spróbować w Allianz coś ugrać. Firma generalnie nie jest zła, zależy na kogo się trafi, znajomy miał podobnie też w Allianz i dało radę wszystko odkręcić. Tyle że nie po 6 latach

Powrót