M
maaattt
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Dzień dobry,
w dniu dzisiejszym otrzymałem pismo a konkretnie wezwanie do zapłaty z kancelarii prawnej w którym jest napisane, że działając na podstawie pełnomocnictwa udzielonego przez bank w którym mam raty wzywają do zapłaty na kwotę 223,96 na którą składają się:
zaległość na kapitale zapadłym - 66,23
zaległość na odsetkach zapadłych - 8,83
naliczone odsetki karne - 0,67
zaległość na niezapłaconych kosztach upomnień : 148,23
pozostałe opłaty: 0
Moje pytania są następujące:
- czy nie powinienem otrzymać z banku pisma informującego mnie o udzielonym dla kancelarii pełnomocnictwie,
skąd mam wiedzieć czy dane są faktyczne?
- na wezwaniu nie udzielono informacji za którą ratę i za jaki okres domagają się zapłaty,
- o co chodzi z tymi kosztami upomnień są dość wysokie a ja żadnych listów poleconych nie otrzymałem z banku odnośnie wezwań i upomnień....
Czy tego typu wezwanie oraz koszta są sformułowane prawidłowo,
proszę o informację bo moim zdaniem zostało popełnione nadużycie.
w dniu dzisiejszym otrzymałem pismo a konkretnie wezwanie do zapłaty z kancelarii prawnej w którym jest napisane, że działając na podstawie pełnomocnictwa udzielonego przez bank w którym mam raty wzywają do zapłaty na kwotę 223,96 na którą składają się:
zaległość na kapitale zapadłym - 66,23
zaległość na odsetkach zapadłych - 8,83
naliczone odsetki karne - 0,67
zaległość na niezapłaconych kosztach upomnień : 148,23
pozostałe opłaty: 0
Moje pytania są następujące:
- czy nie powinienem otrzymać z banku pisma informującego mnie o udzielonym dla kancelarii pełnomocnictwie,
skąd mam wiedzieć czy dane są faktyczne?
- na wezwaniu nie udzielono informacji za którą ratę i za jaki okres domagają się zapłaty,
- o co chodzi z tymi kosztami upomnień są dość wysokie a ja żadnych listów poleconych nie otrzymałem z banku odnośnie wezwań i upomnień....
Czy tego typu wezwanie oraz koszta są sformułowane prawidłowo,
proszę o informację bo moim zdaniem zostało popełnione nadużycie.