Wezwanie do zapłaty za brak biletu mpk

• Autor wątku Autor wątku Kordobo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kordobo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Sprawa wygląda następująco:
We wtorek dostałem mandat za brak biletu. Wsiadając do autobusu skasowałem bilet, przy wysiadaniu na moim przystanku natrafiłem na kanary. Pewny, że mam bilet w kieszeni chciałem go znaleźć. Próbowałem przez chwilę szukać, ale byłem już spóźniony i domyśliłem się, że mi wyleciał. Wiedziałem, że jestem w tej sprawie przegrany, więc zniesmaczony przyjąłem mandat i pogoniłem do szkoły.
W piątek znalazłem ten bilet w owej kieszeni(wewnątrz była jeszcze druga mniejsza) przy praniu. Znajduje się tam data z tamtego przejazdu.

Czy jestem jeszcze w stanie udowodnić tym biletem, pokazując go w Biurze Obsługi Klienta(gdzie mam zapłacić ten mandat), że nie powinienem być karany?
Mandatu jeszcze nie spłaciłem.

Walcz - może uda Ci się wszystko zależy od procedur i regulaminu.
Zawsze możesz tez wystąpić o anulowanie lub zmniejszenie długu ze względu na zły stan finansów itp.

A jak nie da rady to zapłać...

PS. a na przyszłość pilnuj biletu... haa haa

Domi69 napisał:
Walcz - może uda Ci się wszystko zależy od procedur i regulaminu.
Zawsze możesz tez wystąpić o anulowanie lub zmniejszenie długu ze względu na zły stan finansów itp.
Ale jeśli nie będą już mogli w tym Biurze weryfikować tych biletów, bo na przykład jedynie podczas kontroli była taka możliwość, to jest jeszcze jakiś powód, na podstawie którego mógłbym wystąpić o anulowanie?

Ostatnia edycja:
coś tu nie pasuje ogólnie. Od kiedy kontrolerzy przeprowadzają kontrolę biletów poza autobusem ??? Większość Regulaminów Przewozu (które przeczytałem) mówi o kontroli biletów w autobusie, a nie poza nim.
Jeśli jakiś Regulamin zezwala na kontrolę poza autobusem, to przecież można kontrolować wszystkich, którzy znajdują się na ulicy ... a to już raczej jakiś absurd (nie wierzę, że gdzieś w ogóle występuje).

Zaczęli mnie spisywać w autobusie, ale gdy powiedziałem, że muszę tu wysiąść kontynuowali na zewnątrz. Już po sprawie, musiałem zapłacić, bo nie przyjmują według regulaminu reklamacji.

Powrót