Wezwanie do zapłaty za studia od KGPN

• Autor wątku Autor wątku DanatZeppeli
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DanatZeppeli

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W roku 2017 złożyłem dokumenty na uczelnie prywatną, WSB w Chorzowie.
Zostałem przyjęty i podpisałem, potwierdzenie bycia przyjętym, ale nie podjąłem studiów, bo dostałem się na uczelnie państwową i nie rozwiązałem z nimi tej umowy.
Po dwóch latach dostałem od KGPN wezwanie do zapłaty na blisko dwa tysiące, za studia.
Skoro zatem nie podjąłem studiów na prywatnej uczelni, czy roszczenia ich są uzasadnione?

DanatZeppeli napisał:
Skoro zatem nie podjąłem studiów na prywatnej uczelni, czy roszczenia ich są uzasadnione?

Umowa z uczelnia została podpisana? Czy ją wypowiedziałeś?
Opłata 2000 zł jest za 1 semestr, czy za 1 rok?

rafmik napisał:
Umowa z uczelnia została podpisana? Czy ją wypowiedziałeś?
Opłata 2000 zł jest za 1 semestr, czy za 1 rok?

Umowę podpisałem ale nie wypowiedziałem, a z wezwania wynika, że jest to opłata za jeden semestr z odsetkami bo byłem liczony jako student.

edit:
Na studiach pojawiłem się raz, tylko i wyłącznie w czasie składania dokumentów, nie byłem na ani jednym wykładzie.

Ostatnia edycja:
Witam, mam podobną sytuację z tym że w moim przypadku podpisałem umowę w dziekanacie i miałem dostać swój egzemplarz po jego podpisaniu przez rektora. Umowy uczelnia mi nie przesłała, ale wezwanie do zapłaty już tak. Nauki nie rozpocząłem będąc w przekonaniu, że nie zostałem przyjęty. Czy takie działanie uczelni jest prawidłowe i muszę zapłacić pomimo tego, że uczelnia mi nie wysłała zawartej umowy?

Powrót