Wezwanie do zapłaty za studia

• Autor wątku Autor wątku Ravek95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ravek95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Państwa,chciałbym się poradzić was w sytuacji którą zaraz opiszę otóż, w dniu dzisiejszym dostałem pismo z politechniki częstochowskiej ze mam do zapłacenia w ciągu 14dni 1700zl ( za cały semstr) zabiło mnie to z nóg ponieważ racja byłem na liście studentów(Rok 2015) lecz byłem tylko na jednym zjeździe po czym zrezygnowałem ze studiów, odebrałem papiery i złożyłem wypis w dziekanacie, teraz po dwóch latach takie coś? Bardzo jestem tym zaniepokojony ponieważ obecnie takie pieniądze sa dla mnie poza zasięgiem do zapłacenia.. bardzo proszę o pomoc co począć w takiej sytuacji

Niestety, jedynie porozumieć się z wierzycielem i spróbować rozłożyć temat na raty.

Nic nie zdziałam? Na ten czas to chyba najgorsza wiadomość dla mnie..

Nie. Podpisałeś umowę, uczelnia przygotowała dla Ciebie miejsce i poniosła koszty.

Witam,

A co w przypadku gdy wzięło się udział tylko w procesie rekrutacji online? Warunkiem sfinalizowania rekrutacji, jak w każdej uczelni zresztą, było doniesienie oryginałów dokumentów w określonym terminie (30.09.2015) wraz z uiszczeniem opłat za czesne i indeks z informacją, że nie dopełnienie w.w. skutkuje wykreśleniem z listy studentów.

Wzięłam udział w rekrutacji online na kilka kierunków, a jednak tylko z tym wydziałem są cyrki pt. wezwanie do zapłaty. Żeby było śmieszniej pamiętam dobrze (bo nie lubię mieć niepewnych tematów które gdzieś wiszą), że dzwoniłam do dziekanatu upewniwszy się, że wszystko jest uregulowane, żeby później nie było podobnej niespodzianki. I co? I pstro. Próbuję się skontaktować z wydziałem, ale póki co bez odpowiedzi.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Kasia

Powrót