Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Misieqbvb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Misieqbvb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Sąd wydał na mnie wyrok nakazowy i wymierzył karę grzywny. W piśmie, które przyszło z sądu są wymienione popełnione wykroczenia i jest też wzmianka, że karę mam zapłacić w ciągu 30 dni od dnia otrzymania wezwania do zapłaty.
I czy mam te pismo z wyrokiem traktować jako wezwanie do zapłaty ( na jednym pisze "wyrok nakazowy" a na drugim "wniosek o ukaranie" )czy czekać, aż przyjdzie coś innego ?
Wyrok odbył się 27 stycznia czyli 2 miesiące temu. Po jakim czasie takie wezwanie przychodzi ?
Na tych pismach nie ma żadnego numeru konta ani danych, i nie bardzo wiem jak zapłacić tą grzywne. Czy mam iść do sądu i tam jakoś zapłacić ?
Pozdrawiam

Witam ponownie.
Jest szansa na jakąś pomoć w tej sprawie? Bo niebardzo wiem co robić.
Pozdrawiam

Pozostaje czekanie na dokumenty z sądu. Zajmuje sie tym Sekcja Wykonawcza Sądu , jednak z uwagi na dużą ilość spraw lub inne przeciwności np. nieobecność sędziego trwa to czasami dość długo. Na pewno z sądu przyjdzie wezwanie do zapłaty z podaniem nr konta oraz terminem zapłaty. Proszę czekać cierpliwie lub udać się z zapytaniem do sądu, który nakładał na Pana grzywnę .

Powrót