Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku TheMrKtos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TheMrKtos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Jetem nowy na forum, więc jeśli napisałem ten post w złym temacie proszę o poprawienie. Mam następujący problem, który mnie bardzo stresuje.
Kilka dni temu dostałem od firmy creditexpress inkasso wezwanie do zapłaty za przesłany zgodnie z zamówieniem produkt: MISTRZOWIE MUZYKI KLASYCZNEJ. Tylko, że ja nie zamawiałem tego. Kiedyś dzwoniono do mnie z tymi ofertami ja odmówiłem, jednak po kilku dniach otrzymałem paczkę, którą odesłałem (było to sporo czasu temu).
W wezwaniu jest kwota ponad 144 zł, inne imię niż mam oraz zdanie, w którym napisano, że jeśli wpłata nie zostanie dokonana zostanie to przeniesione do postępowania sądowego.
Proszę o pomoc, co mogę zrobić w tej sytuacji? Mam zapłacić za coś czego nawet nie mam?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

Wystosuj pismo, że nie zawierałeś żadnej umowy z nimi, zatem wysyłany przez nich towar jest wysyłany na ich ryzyko, a ty nie masz wobec nich żadnych zobowiązań. Dodaj, że jeśli nadal będą nękać, złożysz pozew do sądu o nękanie oraz próbę wyłudzenia.

Dzięki wielkie za pomoc! zrobiłem tak jak powiedziałeś, zobaczymy co będzie :)

Witam. Dzisiaj dostalem pismo z firmy creditexpress z wezwaniem do zaplaty 146 za niezaplacone rachunki mistrzowie muzyki klasycznej firmy imp. Data zamowienia pranumeraty 2009.02.10. Cos tam kiedys dostalem jakas paczke powitalna ale nic po za tym. Mam to placic? 6.5 lat to jednak sporo czasu.

Powrót