wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Marzena2604
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marzena2604

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Moja mama zmarła w marcu 2014r. Spadek po mamie z bratem przejęliśmy wprost. W zeszłym tygodniu listem przyszło adresowane na mamę wezwanie do zapłaty wystawione przez CreditExpress Inkasso Poland dotyczy 6 numerów gazet które mama zamówiła 22.09.1999 a podają również datę płatności ostatniej niezapłaconej faktury 31.01.2000r. Jest również informacja , że Firma International Masters Publishers jako wierzyciel zlecił przeprowadzenie czynności windykacyjnych w sprawie firmie Creditexpress, oraz informacja że w przypadku nie zapłacenia długu może zostać sprawa skierowana na drogę postępowania sądowego. Jest to kwota 95,70 zł. Co mam robić , czy nie jest sprawa przedawniona?

Sprawa przedawniona, szukają naiwnych w dodatku.

co mam robić w tej sprawie? Czy mam napisać e-mailowo do creditexpress, że sprawa jest przedawniona, a moja mama od ponad roku nieżyje, czy też żadnej wiadomości im nie wysyłać. Dziękuję za odpowiedź

Marzena2604 napisał:
co mam robić w tej sprawie? Czy mam napisać e-mailowo do creditexpress, że sprawa jest przedawniona, a moja mama od ponad roku nieżyje, czy też żadnej wiadomości im nie wysyłać. Dziękuję za odpowiedź

Na tym etapie nic nie trzeba robić.

Powrót