Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku wasyl1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wasyl1976

Użytkownik
Odpowiedzi
197
Witam serdecznie otrzymałem pismo zawiadomienie o cesji oraz wezwanie do zapłaty .jakas niezapłacona faktura wobec imb sp z.o.o za realizacje zamówienia .... Kwota 359 zł przejmuje wierzyciel alektum capital itp... Wezwanie do zapłaty w ciagu 10 dni .nadmieniam ze zobowiazanie pochodzi z 2003 r kapitał 116 197 odsetki i koszty 45 .prosze o informacje gdyz z tego co wiem jest cos takiego jak przedawnienie ?? Czy musze płacic w takim razie .dziekuje i pozdrawiam czy ewentualnie jakies pismo wysłac do tej firmy lub zadzwonic i poprzec moja odmowe stosownym paragrafem .

Bieg przedawnienia można przerwać. Jeżeli poprzedni wierzyciel nie występował w tej sprawie do sądu, nie było tego rodzaju ruchów, to jest przedawnione.

Obojętnie jednak jak było, to...
czy ewentualnie jakies pismo wysłac do tej firmy lub zadzwonic i poprzec moja odmowe stosownym paragrafem
Istnieją dwie możliwości - albo to zobowiązanie jest zasądzone, był nakaz zapłaty, była klauzula, a oni mogą iść od razu do komornika (no, po uzyskaniu klauzuli na siebie), wtedy nie ma sensu z nimi gadać bo i tak to zrobić. Albo to zobowiązanie nie istnieje (na to jest największa szansa) i wtedy nie ma sensu z nimi gadać, bo o czym, jak nie istnieje.

Powrót