M
Milena.M
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Dzień dobry,bardzo proszę o pomoc....Dzisiaj otrzymałam wezwanie do zapłaty od firmy BTV S.A. Pozwolę sobie przedstawić sprawę w paru zdaniach. List na którym widniało WEZWANIE DO ZAPŁATY .Zacytuje "Informujemy,że w związku z całkowitym brakiem reakcji na wydany oraz przesłany przez Sad Rejonowy nakaz zapłaty została wszczęta procedura windykacyjna. W związku z tym wzywamy do natychmiastowego uregulowania należnej sumy. Brak wpłaty w ciągu 5 dni od daty otrzymania wezwania spowoduje skierowanie sprawy do egzekucji komorniczej. Data wystawienia to 30. 05.2004, z tytułu niedopełnienia przez podróżnych obowiązku uiszczenia należności. Jest to suma ponad 500 zł. Fakt od 2006 roku mieszkam w innym mieście i niestety niemam jak zweryfikować tego że otrzymałam nakaz zapłaty na wcześniejszy adres. Byłam dzisiaj w sądzie i złożyłam wniosek o udostępnienie mi akt o danej sygnaturze,ale sąd ma na to 10 dni roboczych,i jestem też w kropce.Bardzo proszę kogoś kto może miał podobny problem,albo po prostu chce mi pomóc o jakąkolwiek pomocna odpowiedz. Dziękuję bardzo.