Wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Peter0204
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Peter0204

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Wczoraj dostałem wezwanie do zapłaty z firmy Statima. Niby jechałem bez ważnego biletu w 2015 roku . Problem w tym że nigdy nie otrzymałem mamndatu i nie korzystałem z usług przewoźnika według którego jechałem bez ważnego biletu. Zadzwoniłem do firmy i niby dysponują dokumentem który to potwierdza,ale muszę napisać prośbę o wydanie takiego dokumentu i podpisać własnoręcznie. Trochę się obawiam czy mój podpis nie trafi tam gdzie nie trzeba. Proszę o poradę jak rozwiązać ten problem. Z góry dzięki

Rzekome roszczenie, którego żąda od Ciebie firma windykacyjna jest przedawnione. Firma kombinuje, żebyś je uznał składając wniosek o udokumentowanie zdarzenia. Nie składaj żadnych pism oraz nie udostępniaj nikomu swojego wzoru podpisu.

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie próbowali wyciągnąć wzór podpisu. Czyli mogę sprawę zignorować?

Peter0204 napisał:
mogę sprawę zignorować?

Tak, możesz zignorować sprawę.
Nie kontaktuj się już z windykatorami, ponieważ oni wszelkimi sposobami dążą do tego, żebyś uznał rzekomy dług. Piszą , że masz "napisać prośbę o wydanie takiego dokumentu", po to , że wtedy mają "podkładkę" na okoliczność uznania przez Ciebie długu.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam

Powrót