Wezwanie na policję jako świadek

• Autor wątku Autor wątku famous182
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

famous182

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam dostałem dziś list o takiej tresci :
"wzywa się Pana do osobistego stawiennictwa w dniu xx w komisariacie xx jako świadka w sprawie nieautoryzowanego utrwalania w celu rozpowszechniania oraz rozpowszechniania nielegalnie zwielokrotnionych plików muzycznych zawierających utwory zespołu piersi z płyty piersi i przyjaciele przez użytkowników Internetu z podporządkowanym ip logowania urządzenia korzystającego z sieci peer to peer w wersji oryginalnej, bez uprawnienia na szkodę "mellart" tj. O czym z art 116 paragraf 1 w zw. z art 117 ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych."

Już kiedyś dostałem coś podobnego że niby udostępniałem "podrywaczy" i był tata na policji powiedział że nic takiego nie miało miejsca i tyle w temacie ale z tego co czytam to teraz podobno rekwiruja komputery i wszystkie nośniki danych a ja nic takiego nie pobierałem i nie chce stracić całego sprzętu..

Dziękujemy za informację.
Masz jakieś pytanie?

@Ripper tak mam, czy będą mi rekwirować komputer, telefony itp ? co tam mówić na tej policji ? nie pobierałem żadnych Piersi a coś czuje że będę musiał chodzić po sądach ;//

famous182 napisał:
czy będą mi rekwirować komputer, telefony itp ?
Nikt na forum nie zna odpowiedzi na to pytanie. Skąd mielibyśmy wiedzieć, jakie czynności planują prowadzący śledztwo?

famous182 napisał:
co tam mówić na tej policji ?
Prawdę.

Ripper napisał:
Nikt na forum nie zna odpowiedzi na to pytanie. Skąd mielibyśmy wiedzieć, jakie czynności planują prowadzący śledztwo?

Prawdę.

No prawda jest taka że nie pobierałem żadnych piersi ale coś czuje że oni tak łatwo nie odpuszcza ;/

Powrót