Wezwanie na policję

• Autor wątku Autor wątku Double
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Double

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam dostałem dzis wezwanie na policję. Zaznaczone jest na nim ze w charakteze swiadka. Ale czy moge byc podejrzanym?
Bo nawet niewiem czego dotyczy dana sprawa gdyz napisany jest numer sprawy a w rubryce a "o przestępstwo z art_____" niema zadnej informacji.

mozesz. moge to powiedziec na swoim przykladzie. a czy widzisz taka mozliwosc, ze mozesz byc o cos podejrzanym ?

widze taką mozwilosc. Ale niewiem nawet odnosnie czego ta sprawa się tyczy. Najgorsze jest to ze mam sprawę w toku za zniszczenie mienia. ale osoba ma wycofac oskarzenie.

Przeważnie pierwsze wezwanie jest na świadka.
Nie zmienia to faktu, że po powrocie z komisariatu możesz być już podejżanym lub oskarżonym.

kaczucha - a odróżniasz pojęcie podejrzanego od oskarżonego?

tak, podejżany to osoba którą podejżewa się o popełnienie przestępstwa podczas postepowania, a oskarżony to taka osoba przeciwko której wystosowano akt oskarżenia... po 1 przesłuchaniu może prokurator wystosowaćakt oskarżenia zależy od sprawy

no niestety - nie odróżniasz...

ja cie podejrzewam ,ze ukradleś coś kumplowi co nie oznacza ,ze jesteś podejrzanym....

to co napisaleś "tak, podejżany to osoba którą podejżewa się o popełnienie przestępstwa podczas postepowania" to nie podejrzany tylko osoba podejrzewana... a to duuuża różnica...

[cytat="Markiz32"]no niestety - nie odróżniasz...

ja cie podejrzewam ,ze ukradleś coś kumplowi co nie oznacza ,ze jesteś podejrzanym....

to co napisaleś "tak, podejżany to osoba którą podejżewa się o popełnienie przestępstwa podczas postepowania" to nie podejrzany tylko osoba podejrzewana... a to duuuża różnica...[/cytat]

No o tym samym mówimy. Mi chodzi o to, że nie jak babcia stasia przyjdzie do osiedlowego komisariatu i powie, że Tomek z 4 klatki ukradł jej kota to odrazu jest podejżany.Nie nie jest;p

Powrót