Wezwanie na policję

• Autor wątku Autor wątku zosia1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zosia1985

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Proszę o pomoc , zostałam w dniu dzisiejszym wezwana na komisariat policji , zadzwonił do mnie na telefon firmowy jakiś podkomisarz przedstawił się imieniem i nazwiskiem zadał kilka pytań na które nie otrzymał odpowiedzi i zaprosił mnie na przesłuchanie jako świadka. Moje pytanie to czy powinnam stawić się na komisariacie i udzielić odpowiedzi na pytania skoro dostała "zaproszenie" tylko telefonicznie?
Prosze o radę.

Tak. Bo po co narażać się na to że przyjedzie patrol i zaprosi ze sobą.

Wezwanie telefoniczne jest tak samo ważne jak to przyslane pani pocztą...

wezwanie

Problem w tym że policjant nie zadzwonił na mój numer tylko numer do pracy i tak naprawdę to nie musiał rozmawiać ze mną , zawiadomienie chyba jeżeli już telefoniczne to powinno być na numer prywatny lub domowy a nie do pracy.

zosia1985 napisał:
zawiadomienie chyba jeżeli już telefoniczne to powinno być na numer prywatny lub domowy a nie do pracy.
nieprawda... może być mawet na telefon ciotki, o ile pani tam aktualnie przebywa..:)

Zawiadomienie ma byc skuteczne...

było? Było.

Nie zupełnie było bo telefon może odebrać każdy. Dzięki za rade. Tyle że jeżeli mój szef niebył by człowiekiem mogłabym już dostać wypowiedzenie z pracy za to że policja dzwoni do mnie do pracy ,a służbowe sprawy załatwia się poza pracą.

Powrót