Wezwanie na Posiedzenie wykonawcze

• Autor wątku Autor wątku baXon93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

baXon93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, jak na wstepie,
Dostalem wezwanie na posiedzenie wykonawcze, a dokładniej, mialem odrobki na cele społeczne 240 godzin w rok czyli 20 na miesiąc, z czego zrobilem ponad polowe, godziny spoleczne byly za alimenty,
Wiec teraz mam takie pytanie czy od razu po tym posiedzeniu mnie posądza do wiezienia ze sprawy, czy jak to wyglada w rzeczywistości, widzialem wiele wypowiedzi, porad i wogole, ale jedno przeczy drugiemu, proszę o sensowna odpowiedz, bez paragrafow ustaw etc.

Dziekuje i pozdrawiam,

baXon93

W wielkim skrócie - idziesz siedzieć za niewywiązanie się z wyroku o charakterze nieizolacyjnym.

No dobrze rozumiem, ale mi chodzi o to czy ze sprawy od razu pojde siedziec, czy sad da mi czas zeby zwolnic sie z pracy po załatwiać reszte spraw osobistych itd... alimenty płace na czas, w dalszym ciagu... Prace mam..
Kumpel z odrobek tez nie zrobil odrobek za alimenty i sad pozwolil normalnie mu dokończyć odrobki, bo stwierdzil ze po co ma zamykac jakiegos goscia na 3 miesiace za elemele, jak w kolejce jest np. gościu do więzienia co dostal 15 lat... za pobicie ze skutkiem smiertelnym,
Hmm takze dalej jak temat... Ide na to posiedzenie i juz z niego nie wychodze ? Czy jak? bo juz nie rozumiem...

jeśli płacisz alimenty i odrobiłeś polowe to jest duża szansa ,ze sąd zarządzi wykonanie kary i wstrzyma jej wykonanie dając czas na dokończenie wykonywania kary - ale wtedy trzeba się sprężyć.

No, tak płace, teraz komornik potraca mi alimenty co miesiac z pracy, terazniejsze i splate dlugu, i polowe odrobilem i w kazdej chwili moge codziennie robic kolejne, bo mam elastyczna prace.

Prosze o odpowiedz na pytanie, czy jesli sad wyda zarzadzenie wykonania kary, to z miejsca ze sądu ide do kryminalu ? Bo nie wiem czy juz sie pakowac...

nie - spokojnie - można jeszcze wiele zrobić, odroczyć , SDE, ponownie skierować do wykonania

Zobaczymy jak to będzie,😇 lekko mnie uspokoiles forumowiczu, dzieki wielkie, po sprawie zdam relacje (20.04.2021) 😁 💪
Pozdrawiam 💪

Czekam. Tylko bądź i koniecznie zaznacz ze alimenty płacisz , najlepiej jakieś zaświadczenie od komornika weź....na pewno nie zaszkodzi.

Witam w sumie cala historie bym opowiedzial, ale powiem tak, kurator moja najukochansza, wyslala wniosek do sadu o zamiane godz/ społ. Na kryminał,
Mimo iz, wiedziala ze bylem w szpitalu z zapadniętym płucem.... Wiadomo nie chodzi mi o litowanie sie, tylko sam fakt... Ponoc czlowiek czlowiekowi czlowiekiem... A a tu klops 😅 w kazdym badz razie wszystko wporzadku, mam sie zglosic do kuratora o wyznaczenie nowych "odrobek" i dokanczam, wiec gitarka ze tak powiem, chyba ze faktycznie napisac cala historiee od początku 😂🤣

Pozdrawiam ;) i dziekuje za uspokojenie

Powrót