C
corobić???
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Mieszkam za granicą polski. Dostałem wezwanie na przesłuchanie w charakterze świadka. Napisałem pismo wyjaśniające, że nie jestem w stanie stawić się na przesłuchaniu jeśli termin przesłuchania jest bardzo bliski terminowi doręczenia przesyłki. (Rodzina w PL ma pisemne upoważnienie do otwierania mojej korespondencji i przesyła mi ją pocztą elektroniczną). W ubiegły czwartek przyszło kolejne pismo. Z terminem przesłuchania wyznaczonym na...uwaga...poniedziałek. Po raz kolejny nie jestem w stanie pojawić się na przesłuchaniu. Co mam zrobić? Czy wysłać kolejny list? W sumie to najchętniej bym całą sprawę sobie odpuścił - przesłuchanie dotyczy wypadku samochodowego (5 lat temu), kterego byłem świadkiem. I prawdę powiedziawszy nic już nie pamiętam. Dałem temu nawet delikatnie wyraz w liście który napisałem do prokuratora. Czy istnieje jakaś metoda, skuteczna metoda, przekonania "inteligentnych" pracowników polskiej prokuratury, że nie jestem w stanie pojawić się na przesłuchaniu jeśli nie dostanę przynajmniej 2 tygodni? dziękuję za wszelkie komentarze.