wezwanie na rozprawę sądową VIVUS

• Autor wątku Autor wątku anetagrey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anetagrey

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

2 lata temu będąc na studiach wzięłam pożyczkę w VIVUS. Problem ze spłatą i do tej pory nieuregulowane do końca. Obecnie dostałam wezwanie do stawienia się w sądzie na rozprawie. Pozew o 600zł. Dodam, że ostatnie rozmowy prowadziłam z prabankiem pól roku temu. Jakie mam opcje?
Czy jeśli teraz wpłacę na konto firmy pieniądze o jakie jest pozew później zapłacę tylko koszty sądowe?
Czy lepiej poczekać do sprawy?

... a odsetki lecą, lecą... jak jest taka możliwość, to radzę zapłacić i to jak najszybciej.
Jak poszło do sądu, to koszty niestety będą i to nie małe: koszty sądowe i pewnie jakieś zastępstwo procesowe, od 600 nie będzie tego dużo, ale jednak.

Pewnie rozmowy były krótkie: płacić, a jak nie to do sądu.

--

A tak swoją drogą: nie wiem na co liczą ludzie biorąc takiego typu pożyczki przez Internet i z góry olewają spłaty. Myślą, że jak sobie klikną, coś tam wypełnią i dostaną pieniądze, to potem bujaj się pożyczkodawca. No bo to było w Internecie, no to przecież bezosobowo, mnie tu nie było i takie tam. Taka tam wirtualna pożyczka, jak w jakiejś grze komputerowej.

A potem płacz, bo wezwanie do zapłaty, pozew, sąd i znikąd nagle komornik blokuje konto. No ale o co chodzi? Przecież ja sobie tylko kliknąłem i jak to tak, zaraz sąd i komornik? Normalnie skandal! A pieniądze jakoś tak wpłynęły, nie wiem skąd, pewnie za jakieś punkty w grze.

Dziwne jest to że przyszło wezwanie na rozprawę w sądzie. Z reguły pożyczkodawca występuje o wydanie nakazu zapłaty, no i rzadko czeka aż dwa lata. No i jak pisze poprzednik, pożyczki trzeba oddawać.

Pierwsze pytanie jakie mam to jaka firma cię pozwała bo jeśli to było Global Management to wyśmiej ich-idż wtedy na sprawę i powiedż w sądzie że nie od nich pożyczałaś pieniądze i nie im będziesz oddawać. Ja tak zrobiłem. Sąd odrzucił pozew-odwołali się a sąd okręgowy już odrzucił ich apelację. Oni mają nieprawidłowo wykupione długi lub wcale nie wykupione i są do obalenia przez każdy Sąd.

I jeszcze jedno podejrzewam że chcieli ci wystawić nakaz zapłaty przez EPU ale EPU zorientowało się że Global M. zawyżają opłaty windykacyjne i dlatego Sąd odmówił wystawienia nakazu zapłaty i przesłał sprawę do rozstrzygnięcia do Sądu Rejonowego według właściwości. Nie martw się oni są ciency i zrób tak jak ci powiedziałem wcześniej.

Acha i jeszcze jedno do Coś Tam Wiem-widzę ze mało wiesz a jeszcze mniej powinieneś się wypowiadać. To forum jest rzeczowe a jeśli się chcesz wypowiadać jak mało wiesz to idż do kościoła. Nie zdziwił bym się jakby był to ktoś z takiej właśnie firmy i wtedy pasuje wpis coś( Mało) tam wiem. i póżniej przegrywają sprawy w sądach.

Jeśli chodzi o firmę gl.man. to ja też zaskarżyłem nakaz z epu i poszło do sądu gdzie oddalono powódtwo. Ta firma to cieniole tak jak zresztą większość firm windykacyjnych i adwokatów z nimi współpracującymi

Powrót