Wezwanie nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku eL KoKo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eL KoKo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam, mam pytanie w związku z otrzymanym dziś wezwaniem od komornika w związku z brakiem reakcji dłużnika na wezwanie do złożenia wyjaśnień w toczącym się postępowaniu egzegucyjnym w związku z którym komornik stosownie do dyspozycji art.814 zarządzi otworzenie mieszkania oraz innych powieszczeń i schowków dłużnika.

Czy ewentualna egzekucja może nastąpić w domu rodziców u których od ponad roku nie jestem zameldowany jednak był to mój ostatni adres zameldowania w kraju i adres na który przychodzą listy ?

Jak niskie procentowo raty można u niego wynegocjować ??

Czy ewentualna egzekucja może nastąpić w domu rodziców u których od ponad roku nie jestem zameldowany jednak był to mój ostatni adres zameldowania w kraju i adres na który przychodzą listy ?
Nie da się na to odpowiedzieć nie wiedząc na przykład, czy te listy przychodzą skutecznie (są doręczane prawidłowo), czy też nie. Teoretycznie, skoro tam nie mieszkasz, to powinny przecież wracać z adnotacją "adresat wyprowadził się" - czy tak jest i jeśli nie, to dlaczego? Jeśli dochodzą prawidłowo to dlaczego nie złożyłeś w/w wyjaśnień? Jeśli nie dochodzą to... skąd o tym w ogóle wiesz?

Z komornikiem negocjować nie można. Tylko z wierzycielem.

eL KoKo napisał:

Nie ma czegoś takiego jak raty u komornika , nieoficjalnie można się porozumieć i spłacać tyle , ile komornik powie.

poza tym z tego co napisałeś to : Ty jesteś dłużnikiem czy kto ?

Ano, to też ma spore znaczenie... A w sumie rzeczywiście, z wypowiedzi to wprost nie wynika.

Niestety siostra odbierała przez rok wszystkie moje listy, nie spodziewałem się że może dojść coś takiego.

Wierzycielem jest Lindorff I niestandaryzowany sekurytyzacyjny itd
Może ktoś już miał z nimi do czynienia.

Po jakim czasie może nastąpić taka egzekucja na miejscu ?

eL KoKo napisał:

skoro sprawa jest u komornika, to znaczy że trwa egzekucja
natomiast szczegóły masz podane w listach do Ciebie, lepiej sie z nimi zapoznaj

A problem masz na swoje własne życzenie. Nieprzestrzeganie obowiązku meldunkowego, poświadczanie nieprawdy (no bo jak niby siostra odbierała listy do domownika, który nie jest domownikiem)? Teraz będzie Ci diablo ciężko udowodnić, że tam nie mieszkasz. Domniemuje się, że ludzie przestrzegają prawa.

Wierzycielem jest Lindorff I niestandaryzowany sekurytyzacyjny itd
Może ktoś już miał z nimi do czynienia.
Tak, mają wesołe pozwy. Praktycznie przegrałeś też na własne życzenie - spora szansa, że nic byś nie musiał płacić.

No ale teraz musztarda po obiedzie.

W każdej chwili.

to ja się lepiej zacznę pakować, dzięki panowie

Powrót