Wezwanie - nie wiem o co chodzi a mam tylko nr sprawy

• Autor wątku Autor wątku bucu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bucu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Wiec dostalem dzis wezwanie do prokuratury rejonowej, Kielce Wschód. Nie wiem o jaka sprawe wogole chodzi, w jakim charakterze zostalem wezwany etc. czy po numerze sprawy mozna rozpoznac o jaka kategorie sprawy chodzi? Nr sprawy to PC XXX/08

jesli nie mozna to prosze o zamkniecie i wyrzucenie tego topicu.

na wezwaniu powinno być napisane (lub zaznaczone) w jakim charakterze jesteś wezewany - tj. czy świadka czy podejrzanego

ps. po numerze sprawy mozesz ustalić w sekretariacie danego Ds'u Prokuratury który prokurator jest prokuratorem referentem tej sprawy...a następnie w rozmowie z nim spróbować ustalić czy stawiając się masz np. zabrać ze sobą jakieś dokumenty ( dotycZące jakiegoś zdarzenia) czy nie.

[cytat:2ysdtt25]Wzywa sie pana(ią) do osobistego stawienia w dniu.... do prokuratury rejonowej.... w sprawie pcxxx/08 wezwany powinien posiadac przy sobie dowód etc...[/cytat:2ysdtt25]

i tylko tyle dostalem.

Nie byłeś przypadkiem pokrzywdzony jakimś przestępstwem czy wykroczeniem ostatnio?

Pc to sprawy cywilne. Najcześciej o leczenie odwykowe, o odszkodowanie albo o przepadek korzyści majatkowej.

dzieki mmpm pomogles bardzo, jutro sie okaze o co chodzilo. :)

Powrót