G
Gzj
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam serdecznie. Wyjaśnię moją sprawę po kolei. Otóż jakiś miesiąc temu dostałem list polecony od komornika z mojego osiedla i jest to Wezwanie dłużnika do złożenia wyjaśnień w trybie art.801 kpc. Wezwanie to jest w związku z nakazem zapłaty wydanym przez Sąd Rejonowy w Lublinie w styczniu. Jednocześnie z tym pismem było dołączone zajęcie wierzytelności z tytuły zwrotu podatku do skarbówki. Oprócz tego nie było nic innego w tym piśmie, żadnej informacji o wszczęciu jakiejkolwiek egzekucji. Na tamto pismo nie odniosłem się z żaden sposób, tzn nie udałem się do komornika w celu złożenia wyjaśnień. Od tamtej pory nie dostałem żadnego listu od komornika aż do ostatniego piątku gdy znalazłem w skrzynce karteczkę od komornika w której komornik wzywa do osobistego wstawiennictwa celem złożenia wyjasnień. Z boku karteczki jest dopisane długopisem ''Pilne. Egzekucja z nieruchomości''
I teraz moje pytanie czy jest możliwość wszczęcia egzekucji nieruchomości bez powiadomienia mnie listem poleconym zgodnie z procedurami ? Czy jest to po prostu straszak ewentualnie chodzi tutaj, że asesor nikogo nie zastał w mieszkaniu a chciał zając jakieś rzeczy na terenie mieszkania ? Dług to 2500 zł i wątpliwe aby wierzyciel złożył wniosek o egzekucje mieszkania ale to nigdy nie wiadomo. Komornik nie ma skąd ściągnąć długu ponieważ pracuje bez umowy już dłuższy czas.
I teraz moje pytanie czy jest możliwość wszczęcia egzekucji nieruchomości bez powiadomienia mnie listem poleconym zgodnie z procedurami ? Czy jest to po prostu straszak ewentualnie chodzi tutaj, że asesor nikogo nie zastał w mieszkaniu a chciał zając jakieś rzeczy na terenie mieszkania ? Dług to 2500 zł i wątpliwe aby wierzyciel złożył wniosek o egzekucje mieszkania ale to nigdy nie wiadomo. Komornik nie ma skąd ściągnąć długu ponieważ pracuje bez umowy już dłuższy czas.