S
sofronov
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 153
W imieniu moich rodziców mam prośbę o pomoc. Otrzymali wezwanie od komornika sądowego o uiszczenie zaliczki na wydatki związane ze sprawą spadkową, która zakończyła się w 2006 roku. Rodzice pamiętają, że po sprawie przyszła do nich informacja o kosztach ale napisali pismo z prośbą o umorzenie i sprawa do zeszłego czwartku nie miała dalszego biegu. Oni też nie sprawdzili czy ich pismo zostało rozpatrzone pozytywnie.
W ostatni czwartek otrzymali pismo o uiszczenie zaliczki na koszty sądowe od komornika sądowego, który przeją sprawę po innym zmarłym komorniku. Moi rodzice nie przypominają sobie czy kiedykolwiek mieli wezwanie od komornika (raczej by pamiętali)
Moim zdanie jest przedawnienie zgodnie z art. 116 ustawy o kosztach sądowych.
Moja prośba jest by napisać czy sprawa jest przedawniona i jak dalej działać z komornikiem
Dzięki za pomoc
W ostatni czwartek otrzymali pismo o uiszczenie zaliczki na koszty sądowe od komornika sądowego, który przeją sprawę po innym zmarłym komorniku. Moi rodzice nie przypominają sobie czy kiedykolwiek mieli wezwanie od komornika (raczej by pamiętali)
Moim zdanie jest przedawnienie zgodnie z art. 116 ustawy o kosztach sądowych.
Moja prośba jest by napisać czy sprawa jest przedawniona i jak dalej działać z komornikiem
Dzięki za pomoc
Ostatnia edycja: